Shiffrin: En frokost med Roger Federer ændrede min karriere

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Shiffrin: En frokost med Roger Federer ændrede min karriere
Shiffrin på vej mod World Cup sejr nr. 84
Shiffrin på vej mod World Cup sejr nr. 84
AFP
Den mest vindende kvindelige skiløber i historien, Mikaela Shiffrin, har afsløret, at det var en frokost med tennis-stjernen Roger Federer, der fik hendes karriere tilbage på rette spor efter hun mistede modet under og efter Vinter-OL i Beijing

Shiffrin er i øjeblikket på toppen af karrieren og kunne onsdag fejre sin World Cup sejr nr. 84 i storslalom i Kronplatz, hvilket betyder, at hun nu kun er to sejre fra Ingemar Stenmarks World Cup rekord på 86 sejre.

Men mens Shiffrin i øjeblikket næsten ikke kan gøre noget forkert, så er det faktisk ikke så lang tid siden, at karrieren stod lidt i stampe. Efter et ret skuffende OL, havde hun svært ved at finde sig selv sidste sæson og leve op til de fantastiske præstationer, som hun før havde leveret.

Men ved World Cup konkurrencerne i schweiziske Lenzerheide fik hun en invitation fra Roger Federer til at komme og besøge ham og familien i deres private hjem. Og det besøg skulle vise at ændre Shiffrins generelle indstilling til karrieren:

"Frokosten kom på et tidspunkt, hvor jeg virkelig havde brug for en grund til at være positiv" siger Shiffrin til Wall Street Journal. "Han (Federer) sagde, 'for at kunne nyde en lang karriere, skal du tage dig tid til at se dig omkring, og værdsætte hvor du er og hvad du har opnået."

"Når det bliver sværere at stoppe op og værdsætte alt, så er det det vigtigste tidspunkt at gøre det på", havde Federer sagt til Shiffrin, som igennem hele frokosten var totalt "star-struck" eftersom det var Federer, der sad over for hende.

Shiffrin er blot 27 år, og Federer mener, at der er mindst ti år tilbage af karrieren for den amerikanske skiløber, der har vundet ti ud af 21 løb, hun har deltaget i i denne sæson.