Suveræn schweizer genvinder World Cup med ny sejr: Overgår vild italiensk rekord

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Suveræn schweizer genvinder World Cup med ny sejr: Overgår vild italiensk rekord
Ingen kan røre suveræne Marco Odermatt i den alpine skisport i øjeblikket.
Ingen kan røre suveræne Marco Odermatt i den alpine skisport i øjeblikket.Profimedia
Sejr og den store krystalkugle: Den exceptionelle skiløber Marco Odermatt fra Schweiz har fejret sin syvende sejr i sæsonens syvende storslalom og dermed også sikret sig den store krystalkugle for at have vundet den samlede World Cup før tid. Det var hans tiende succes i træk i storslalom på tværs af sæsoner, og dermed overgår schweizeren legendariske Alberto Tomba, der i midten af 90erne opnåede ni sejre på stribe.

Den olympiske mester og verdensmester var også i en klasse for sig selv i Palisades Tahoe, Californien, og vandt løbet i tiden 2:11.69 med et forspring på tolv hundrededele af et sekund til norske Henrik Kristoffersen. Den amerikanske River Radamus, 1,37 sekunder efter, blev nummer tre på podiet.

Alexander Schmid kæmper stadig for at indhente de bedste i verden. Den parallelle verdensmester, som forsøger at genfinde sin gamle form efter en korsbåndsskade i foråret 2023, sluttede på 15.-pladsen, 2,58 sekunder efter Marco Odermatt. Schmid var fuld af håb før sin første optræden i Californien.

"Jeg har det meget godt igen nu, jeg er sund og rask og har for nylig været i stand til at træne godt i Sankt Michael i Lungau," forklarede den 29-årige.

Marco Odermatt er 1.001 point foran østrigeren Manuel Feller, der blev nummer otte i Palisades Tahoe, i den samlede stilling inden de afsluttende ti konkurrencer, herunder World Cup-finalen i Saalbach (16.-24. marts). Det er "Odis" tredje triumf i træk i den samlede stilling.

Men det er ikke slutningen på historien. De små krystalkugler i storslalom, super-G og styrtløb er også inden for rækkevidde. Odermatt fører i alle tre discipliner. Kun i slalom er schweizeren ikke med. Ved at vinde fire krystalkugler vil den 26-årige overgå sin rekord fra sidste år, hvor det blev til tre kugler.

Odermatt kan skubbe yderligere til grænserne i mændenes disciplin i denne sæson. Hans pointrekord fra sidste sæson, lydende på 2.042, er i akut fare. Hvis alt går efter planen, kan han forbedre sin rekord betydeligt med seks starter mere. Rekorden for flest sejre i en enkelt sæson er også usikker. Han fejrede sin ellevte succes i Californien, og Odermatt deler i øjeblikket rekorden på 13 sejre med Hermann Maier, Marcel Hirscher og Ingemar Stenmark.