Østrigsk tekniker kommer fra baghjul: Vipper nordmænd af pinden i Wengen-slalom

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Østrigsk tekniker kommer fra baghjul: Vipper nordmænd af pinden i Wengen-slalom
Kun Clément Noël var hurtigere på andet gennemløb på Männlichen i Wengen, end østrigske Manuel Feller var.
Kun Clément Noël var hurtigere på andet gennemløb på Männlichen i Wengen, end østrigske Manuel Feller var.Marco Bertorello/AFP
De seneste to år har nordmænd kunne ladet sig hylde som vindere af slalomløbet i de traditionsrige Lauberhornrennen i schweiziske Wengen, da først Lucas Braathen i 2022 og senest Henrik Kristoffersen i 2023 sejrede på Männlichen-pisten.

Denne søndag så det for en stund da også ud til, at den norske slalomdominans i Wengen skulle fortsætte, men den østrigske slalomekspert Manuel Feller ville det anderledes, og så endte det altså med Fellers tredje slalomsejr i denne sæsons World Cup.

Det var ellers som bekendt nordmændene, der lagde bedst ud, for efter første gennemløb på den tekniske bane, var det Atle Lie McGrath og sidste års vinder, Henrik Kristoffersen, der lå på henholdsvis første- og andenpladsen. 

Førstnævnte endda med et solidt forspring på 52 hundrededele af et sekund ned til Feller, der var tredjehurtigst på første gennemløb foran en italiensk duo bestående af Alex Vinatzer og Tommaso Sala, mens hjemmepublikummet måtte kigge langt efter første schweizer, Marc Rochat helt nede på en placering som nummer 11.

I andet gennemløb var franske Clément Noël så suverænt hurtigst, men med et skidt første gennemløb kom franskmanden ikke i nærheden af den samlede sejr, selvom det dog blev til en fornem fjerdeplads for den 26-årige franskmanden. 

Det blev altså i stedet erfarne 31-årige Manuel Feller, der fik vippet de to nordmænd væk fra toppen, da østrigeren kørte næstbedste andet gennemløb, betydeligt hurtigere end både Atle Lie McGrath og Henrik Kristoffersen, der altså måtte se sig henvist til henholdsvis anden- og tredjepladsen, mens schweizerne kunne glæde sig over både en femte- og sjetteplads til henholdsvis Loïc Meillard og Marc Rochat efter fine anden gennemløb.

Slalomløbet satte også punktum for årets Lauberhornrennen, der torsdag blev skudt i gang med styrtløb, før Super-G og nok en omgang styrtløb på Lauberhorn ventede fredag og lørdag. Begge styrtløb blev vundet af den World Cup-førende schweizer Marco Odermatt, mens den 29-årige franske åbenbaring Cyprien Sarrazin vandt fredagens Super-G.

Torsdagens, fredagens og lørdagens løb var alle kendetegnet ved voldsomme styrt først af Marco Kohler, senere Alexis Pinturault fredag og så af Aleksandar Aamodt Kilde lørdag. De to førstnævnte har begge overrevet sit forrest korsbånd i knæet, mens sidstnævnte rev skulderen af led og efterfølgende er blevet opereret

I den samlede World Cup fører netop Odermatt helt suverænt, mens Manuel Feller har føringen i den samlede slalomkonkurrence foran Atle Lie McGrath og landsmand Marco Schwarz. I næste weekend er endnu et legendarisk sted på kalenderen for de alpine skiløbere, når der køres styrtløb på Streif i Kitzbühel, mens der også køres slalom på Ganslern.