Shiffrin vinder sin 97. World Cup-sejr med slalomsejr ved finalen i Saalbach

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Shiffrin vinder sin 97. World Cup-sejr med slalomsejr ved finalen i Saalbach
Shiffrin i aktion under første gennemløb
Shiffrin i aktion under første gennemløbReuters
Mikaela Shiffrin udvidede sin rekordhøst til 97 World Cup-sejre, da amerikaneren lørdag vandt sæsonens sidste slalom ved den alpine World Cup-finale i det østrigske skisportssted Saalbach.

Shiffrin var næsthurtigst efter første gennemløb i sin signaturdisciplin, 0,11 sekunder efter svenske Anna Swenn Larsson, men stormede til sin 60. slalomsejr med et spektakulært andet gennemløb.

Med sin mor og træner Eileen som tilskuere fik Shiffrin overrakt krystalkugle-trofæet kort efter, og hun holdt det højt, mens hun pumpede med sin næve, før hun kyssede trofæet og vinkede til publikum.

Shiffrin, som har været ude af spillet i flere uger efter en knæskade i januar, havde allerede vundet sin ottende slalom-globe sidste weekend i Are, Sverige.

Shiffrin fejrer med Globen
Shiffrin fejrer med GlobenReuters

"Det har været en vild sæson, så jeg er virkelig glad for at være her og se sæsonens sidste løb gå godt. Jeg ser allerede frem til næste sæson," siger Shiffrin.

"Det er lidt svært at bearbejde det hele (rekorderne). Det får mig til at føle mig så frisk og så levende, at jeg prøver at suge det hele til mig.

"Jeg har aldrig fokuseret så meget på tallene, men nu har jeg det godt med dem. Det er ikke noget pres, det er bare en ære."

Larsson så ud til at overhale Shiffrin til tops på podiet, men lavede en fejl halvvejs gennem sit andet gennemløb, og svenskeren gled til sidst ned på tredjepladsen bag Norges Mina Furst Holtmann.