Karrieren kan være forbi for alpinstjerne efter grusomt styrt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Karrieren kan være forbi for alpinstjerne efter grusomt styrt
karrieren kan være forbi for alpinstjerne efter grusomt styrt
karrieren kan være forbi for alpinstjerne efter grusomt styrtProfimedia
Aleksander Aamodt Kilde har endnu ikke rejst sig fra rullestolen, efter at han i midten af januar styrtede med 120 kilometer i timen på World Cup-pisten i schweiziske Wengen.

Den norske alpinstjerne pådrog sig en slem skulderskade og et alvorligt snit i læggen, og til det norske nyhedsbureau NTB, som har besøgt ham på et træningscenter i Innsbruck, fortæller han, at situationen fortsat er uklar.

"Målet er at komme ud af rullestolen. Det er det tidligste mål, jeg kan have", siger han til NTB.

"Det er for tidligt at sige noget om et comeback. Jeg skal først have comeback på benene. Det er det, jeg begynder med nu", siger Aleksander Aamodt Kilde.

Styrtet skete i allersidste sving på den krævende piste i Wengen. Han mistede balancen og fløj med høj fart ud i sikkerhedsnettet, hvor han nærmest livløst dejsede om.

Han rørte forholdsvis hurtigt på sig og blev efterfølgende fragtet på hospitalet i en helikopter.

På sin Instagram-profil har Aleksander Aamodt Kilde løbende givet opdateringer på sin situation.

Blandt andet har han fortalt, at han slog skulderen af led, og at han i benet har beskadiget nerver, hvilket længe betød, at han ikke kunne løfte sine tæer.

I løbet af den første uge forsøgte han efter eget udsagn at gå på toilettet på egen hånd, men måtte opgive, fordi han besvimede.

Aleksander Aamodt Kilde har i løbet af sin karriere vundet 21 World Cup-løb. Han udmærker sig særligt i disciplinerne styrtløb og super-G.

Han har vundet World Cuppen to gange i begge discipliner, og i 2020 vandt han den samlede World Cup.