Tidligere Esbjerg-spiller om Solskjærs træningsmetoder: Voksne mænd gik grædende hjem

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Tidligere Esbjerg-spiller om Solskjærs træningsmetoder: Voksne mænd gik grædende hjem
Bakenga fra tiden i japansk fodbold
Bakenga fra tiden i japansk fodboldProfimedia
Den tidligere Esbjerg-spiller Mushaga Bakenga gik fra at have en plakat af Ole Gunnar Solskjær på sit drengeværelse, til at opleve ham på tæt hold som træner, da han spillede for klubben Molde.

I sin nye bog, "Drømmen og skyggen", beskriver den 31-årige Bakenga, hvordan det var at have Solskjær som træner, efter at være vendt tilbage til Molde efter et mislykket ophold i walisiske Cardiff.

”Ole Gunnar havde meget at lære fra sig. Nogle kalder ham bare babyface, men jeg kalder ham babyfaced assassin. Det gælder både som person og som spiller”, lyder det fra Bakenga ifølge norsk TV2.

Bakenga giver i bogen et indblik i Solskjærs unikke tilgang til træning og feedback. Han mindes, hvordan Solskjær kunne komme med direkte kommentarer, som både overraskede og motiverede spillerne.

"Han dukkede af og til op fra ingenting og fyrede kommentarer ud om som, 'Efter den berøring i dag, ville jeg ikke have talt så højt. Eller, er du født med et træben?”.

”Jeg så voksne mænd gå grædende hjem fra træning", fortæller Bakenga.

Selvom Solskjærs feedback til tider kunne være barsk, var der ingen tvivl om, at den havde en positiv effekt på spillerne.

"Det holdt os på tæerne. Når han pressede dig, eller sagde noget, du var uenig i, fulgte han op med en feedback, der fik dig til at se på det med nye øjne”, lyder det fra angriberen.

En episode som Bakenga husker særligt godt, var da han besluttede sig for at opsøge Solskjærs på hans kontor, efter at have følt sig overset i startopstillingerne.

"Til sidst gik jeg bare op til Oles kontor og gik direkte ind. Inden jeg nåede at sige noget, tog han ordet og sagde, at det var på tide jeg kom, og at jeg ville starte inde i næste kamp”, erindrer Bakenga. 

Karriereudsnit for Bakenga
Karriereudsnit for BakengaFlashscore

Bakenga beundrer Solskjærs evne til at balancere kravene til spillerne, samtidig med at holde dem motiverede. Han trækker også gerne paralleller til Solskjærs mentor, den tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson.

"Ferguson var også optaget af, at spillerne skulle vise, at de ville spille. Han ville have sultne folk, og det ville han se. Det blev for mig endnu et eksempel på Solskjærs ledelsesstil, der hele tiden stræber efter at øge præstationen og hele tiden er et skridt foran."

Nordmanden med rødder i den demokratiske republik Congo er stadig aktiv, og spiller til daglig for Apollon Limassol på Cypern. Her er det i denne sæson blevet til otte fuldtræffere i 16 kampe.

I sæsonen 2013/14 var Bakenga udlånt til Esbjerg, hvor han scorede seks gang i 24 kampe.