Ny uofficiel verdensrekord i skihop: Japaneren Kobayashi fløj 291 meter

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Ny uofficiel verdensrekord i skihop: Japaneren Kobayashi fløj 291 meter
Kobayashis sponsor Red Bull gjorde det muligt for den japanske skiløber at opnå en utrolig springdistance.
Kobayashis sponsor Red Bull gjorde det muligt for den japanske skiløber at opnå en utrolig springdistance.Profimedia
Jagten på længste spring i skihop har nået nye højder: Japanske Ryoyu Kobayashi fløj angiveligt utrolige 291 meter på et midlertidigt skihop i Island, næsten 40 meter længere verdensrekorden.

"Monsterbakken" giver vinger

Ifølge tv-stationen RUV havde en sponsor (Red Bull) bygget en "monsterbakke" med et ekstremt langt tilløb på en skråning i skisportsstedet Hlidarfjall. Den 27-årige har angiveligt været der i to dage, hvor kun tv-hold havde adgang.

En video, der blev offentliggjort onsdag, viser Ryoyu Kobayashi holde et skilt i luften med ordene "291 m, verdensrekord" efter en skihoppet. Videoen er dog blevet redigeret flere gange. Det var i første omgang uklart, om den var autentisk. Den tredobbelte vinder af Firebakketurneringen skrev kun på X onsdag:"Min sæson er endelig slut."

Den tidligere verdensrekord, som indehaves af østrigske Stefan Kraft, er på 253,5 meter og blev sat i 2017 i Vikersund i Norge. Tidligere har der altid været planer om at bygge midlertidige bakker til 300 meter-hop, men de er alle gange blevet afvist. De 300 meter var tilsyneladende også målet i Island, men blev ikke nået. Det internationale skiforbund FIS anerkender ikke verdensrekorder i skihop.