Østrigsk skihopper får revanche for nytårsnedtur

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Østrigsk skihopper får revanche for nytårsnedtur
Hörl hyrler sig gennem luften
Hörl hyrler sig gennem luftenAFP
Den 25-årige skihopper Jan Hörl fejrede onsdag en af sin karrierens absolutte højdepunkter, da han triumferede i hjemlandets Innsbruck.

Hörl vandt således den tredje afdeling af den prestigefyldte Firebakketurnering foran den japanske stjerne Ryoyu Kobayashi og landsmandens Michael Hayböck.

Hörl sprang 134 meter i sit første hop og 127,5 meter i sit andet hop, og samlet set var det faktisk et stykke fra de bedste og hele 5,5 meter mindre end Hayböck.

Men da stilkarakter og kompensationer for vind og startgate blev medregnet var Hörl altså bedst.

Dermed fik han revanche for konkurrencen i Garmisch-Partenkirchen nytårsdag, hvor han var toer efter første runde og var meget tæt på den måske største og mest prestigefyldte sejr af alle, men sluttede som nummer fem.

I dysten om den samlede sejr i Firebakketurneringen fører Kobayashi efter tre andenpladser i de tre hidtidige afdelinger foran tyske Andreas Wellinger og Jan Hörl.

Bischofshofen i Østrig er lørdag vært for sidste afdeling. Hvis Kobayashi holder fast i føringen, vil det være den 27-årige japaners tredje samlede triumf. Han vandt også Firebakketurneringen i 2019 og 2022.