Slovener sætter vild verdensrekord i kvindernes første skiflyvning-stævne

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Slovener sætter vild verdensrekord i kvindernes første skiflyvning-stævne
Slovener sætter vild verdensrekord i kvindernes første skiflyvning-stævne
Slovener sætter vild verdensrekord i kvindernes første skiflyvning-stævneProfimedia
For første gang nogensinde dystede kvinderne om sejren i skiflyvning, da Vikersundbakken i Norge søndag dannede ramme om det første stævne. Og det fejrede den 24-årige slovener Ema Klinec med tidernes længste hop nogensinde med et hop på 226 meter.

Klinec var sidste hopper i første runde og tog rekorden med fire meter. Alexandria Loutitt, der tidligere på vinteren blev verdensmester på den store bakke i Planica fløj lørdag 222 meter ved træningen. Klinec bekræftede sin gode form ved at springe 223,5 meter i næste runde, hvilket var nok til samlet at vinde komkurrencen.

Med hop på henholdsvis 211 og 207 meter gled normanden Silje Opseth ind på andenpladsen og sagde efterfølgende til norsk TV2. 

"Det gik virkelig godt. Hvilken dag, hvilken stemning. Det er helt fantastisk. Jeg forsøgte bare at hygge mig med konkurrencen og så er det ekstra sjovt, når man får et godt resultat", sagde Opseth.

Skiflyvning foregår på samme måde som skihop, men udføres på meget lange bakker, der er mere end 185 meter lange. På den måde kan atleterne svæve endnu længere i luften.

Skihop på normal bakke har gennem tiden været præget af kønspolitisk tovtrækkeri, og kvinder fik først adgang til OL i 2014.

Den tidligere norske skihopper Anette Sagen har i mange år taget ligestillingskampen på sig. Med hjælp fra både politikere og ministre har hun forsøgt at kæmpe imod højtstående beslutningstagere inden for skisportsverdenen.

I 2022 lykkedes det så at presse FIS så meget op i et hjørne, at en komité i forbundet enstemmigt stemte for, at kvinder også skal have lov til at deltage i skiflyvningskonkurrencer.