Alsidig schweizer slutter skisæsonen med fire trofæer

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Alsidig schweizer slutter skisæsonen med fire trofæer
Alsidig schweizer slutter skisæsonen med fire trofæer
Alsidig schweizer slutter skisæsonen med fire trofæerProfimedia
Som den kun fjerde mandlige skiløber nogensinde kan Marco Odermatt bryste sig af at have vundet fire World Cup-trofæer i samme sæson.

Efter at have vundet både i storslalom, super-G og den samlede World Cup strøg schweizeren søndag også til tops i styrtløb.

Fartløbernes sæsonafslutning blev dog lidt af et antiklimaks, da den sidste styrtløbsafdeling i østrigske Saalbach efter tre udsættelser endegyldigt måtte aflyses på grund af dårligt vejr.

Forinden førte Odermatt World Cup-stillingen med et forspring på 42 point til franskmanden Cyprien Sarrazin. Det bliver nu sæsonfacit.

"Det har været en mærkelig sæson med en del aflysninger, men vi havde en rigtig god januar og februar med løb af høj kvalitet, og når du ligger i spidsen inden sidste uge, fortjener du også trofæet", siger Odermatt ifølge AFP.

Det er første gang i karrieren, at Marco Odermatt vinder styrtløbernes World Cup. Resultatet understreger, at han i disse år er det største mandlige navn i international skisport.

Kun i slalom, hvor Odermatt ikke stiller op, stod en anden øverst på sejrsskamlen, nemlig østrigeren Manuel Feller.

Det er første gang i 23 år, at en mandlig skiløber vinder fire World Cups i samme sæson.

Dengang var det Hermann Maier, der lavede kunststykket. Tidligere har også Jean-Claude Killy og Pirmin Zurbriggen meldt sig ind i den eksklusive klub.