Norske ski-mesterskaber endte i skandale: Halvdelen af atleterne løb forkert

Norske ski-mesterskaber endte i skandale: Halvdelen af atleterne løb forkertProfimedia
De norske mesterskaber i langrend på 20 km måtte aflyses lørdag, da det stod klar at haldelen af løberne var blevet sendt ud på den forkerte rute.

Under løbet bekræftede den erfarne løbsleder Torbjørn Broks Pettersen, at konkurrencen var aflyst. Han undskyldte med tårerne løbende ned af kinderne.

"Som arrangør lavede jeg en fejl ved at sende løberne den forkerte vej", sagde Broks Pettersen direkte på NRK.

Årsagen til kaosset var markører, der stod i vejen for det spor, som som skiløberne i virkeligheden skulle løbe ud af, da de ankom til et sted på ruten, hvor sporet delte sig. Normalt hvis man passerer sådanne markører, bliver man diskvalificeret.

Halvdelen af ​​atletern kørte galt i omkring 40 sekunder i skøjtedelen og fik dermed løbet ødelagt. Mens de løbere, der rent faktisk havde valgt den rigtige rute, også stoppede i fuldstændig forvirring.

Heidi Weng, som oprindeligt vandt løbet, tog skandalen med oprejst pande.

"Det er sindssygt ærgerligt, at det endte sådan, primært for arrangøren", sagde Weng, mens Broks Pettersen måtte undskylde over for Weng, Øyre Slind og amerikanske Sophia Laukli, som besatte de tre første pladser.

"Der var en stivagt, som ikke var hurtig nok til at fjerne markeringerne. Heidi Weng og flere gik rigtigt, men mange andre løb 250–300 meter for langt. Det er ikke et NM værdigt", sagde Broks Pettersen.