Nødråb fra Shiffrin og co. efter styrt og skader: "Det er for meget"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Nødråb fra Shiffrin og co. efter styrt og skader: "Det er for meget"
Mikaela Shiffrin og mange andre atleter har udtalt sig til fordel for at reducere World Cup-programmet.
Mikaela Shiffrin og mange andre atleter har udtalt sig til fordel for at reducere World Cup-programmet.Profimedia
Styrt, skader og ingen ende i sigte på antallet af løb: Opråbet fra atleterne i Ski World Cup er enstemmigt - men FIS vender det døve øre til.

Mikaela Shiffrin slentrer langs en mur på stranden og synger på sin "genoptræningslejr", da hun pludselig mister fodfæstet.

"Woah," udbryder skidronningen lidt forskrækket, "jeg var lige ved at falde." Shiffrin holder sig på benene - i modsætning til for nylig på pisten.

De mange ulykker og alvorlige skader fortsætter med at plage ski-verdenen, og atleternes råb om hjælp er ikke til at tage fejl af.

"Det er virkelig for meget," skrev Shiffrin på internettet, hvor hun lagde sin strandvideo ud, om den enorme belastning. Den tredobbelte olympiske mester Maria Höfl-Riesch har beklaget  sig over det"sindssyge rejseri". Resultatet: udmattede atleter, der ikke længere kan modstå G-kræfterne i deres farlige sport.

Som Sofia Goggia for nylig.

Fartdronningen styrtede under træningen i mandags og pådrog sig brud på skinneben og lægben. Italieneren er det seneste prominente offer for et styrt i en sport, der æder sine børn.

Den schweiziske avis Blick har allerede optalt 28 personer, der er kommet til skade denne vinter, herunder adskillige topstjerner. Antallet af tilskadekomne er"svimlende", skrev Shiffrin.

Hendes kæreste, den tidligere samlede World Cup-vinder Aleksander Aamodt Kilde, har siddet i kørestol i ugevis efter sit forfærdelige styrt i Wengen.

Hendes rival, den olympiske mester Petra Vlhova, har fået revet sit korsbånd over. Ligesom den olympiske mester i styrtløb, Corinne Suter. Som den tidligere verdensmester Marco Schwarz, og som den kombinerede mester Alexis Pinturault.

Nina Ortlieb, VM-sølvvinder i styrtløb, har brækket benet ligesom Goggia.

De alpine fans ønskede god bedring til Aleksander Aamodt Kilde, som styrtede alvorligt.
De alpine fans ønskede god bedring til Aleksander Aamodt Kilde, som styrtede alvorligt.Profimedia

"Jeg tror absolut, at træthed spiller en rolle for de mange skader på dette tidspunkt af sæsonen," siger Shiffrin,"inklusive min."

Hun slap billigt efter sit uheld i det kaotiske løb i Cortina d'Ampezzo, hvor OL i 2026 skal afholdes.

Men i øjeblikket er hun nødt til at tage en pause på grund af sit beskadigede knæ - en sjælden pause fra stresset ved at køre løb og rejse.

Nogle gange tager det så meget overhånd, at hun næsten ikke får noget at spise, skriver hun. Især topstjernerne, der har succes i flere discipliner, har næsten ingen tid til at komme sig.

Men verdensforbundet FIS vender det døve øre til. Der er ikke planlagt store ændringer i kalenderen - tværtimod.

De meget kontroversielle styrtløb i Zermatt, som er en kæphest for den upopulære FIS-præsident Johan Eliasch, er kontraktligt garanteret til mindst 2026/27 - hvis de nogensinde kan afholdes.

På Eliaschs initiativ rejser herrerne til USA for anden gang i denne sæson i februar - et voldsomt træk, også af miljømæssige årsager.

I mellemtiden er det stadig uvist, om Shiffrin vil være i stand til at konkurrere igen denne vinter."Mit knæ kan ikke klare belastningen endnu," siger hun