Østrigsk legende i superform satser på titelforsvar

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Østrigsk legende i superform satser på titelforsvar
Den eneste vej til den store krystalkugle er gennem Marco Odermatt.
Den eneste vej til den store krystalkugle er gennem Marco Odermatt.AFP
Marco Odermatt er godt på vej til at forsvare sin titel og det er meget sandsynligt, at schweizeren vil sikre sig den store krystalkugle i det alpine ski-verdensmesterskab for tredje gang i træk. Men der er en udfordrer.

Marco Odermatt fejrede for nylig to sejre i storslalom i Alta Badia (Italien). Den 26-årige schweizer triumferede også i Val-d'Isère (Frankrig).

Odermatt er den ubestridte konge af storslalom. Med en højde på 1,83 meter har han den perfekte størrelse til at manøvrere mellem portene med perfekte sving - uden at miste ret meget fart.

Marco Odermatt er i en klasse for sig selv i RTL.
Marco Odermatt er i en klasse for sig selv i RTL.AFP

Men østrigeren har ikke kun atletiske fordele. Hans største styrker inkluderer også en næsten perfekt teknik, stærke nerver og stor erfaring, når han sætter linjen i sit løb.

Didier Defago, olympisk mester i styrtløb i 2010, beskriver hans skistil på denne måde:"Fra et teknisk synspunkt er det fascinerende, at hans ski aldrig mister kontakten med sneen. Det gør ham meget stabil." Den tidligere franske skiløber John Clarey erklærer sig enig i et interview med L'Equipé:"Han er et fænomen på ski - men han er også en god fyr, der er åben og altid hilser på alle."

Venter til det bliver sort

I de senere år har den norske fartspecialist Aleksandar Aamodt Kilde været hans største udfordrer. I denne sæson ser Marco Schwarz ud til at være den, der er hans største trussel mod at genvinde World Cuppen og i den samlede stilling er han kun 92 point efter østrigeren. Schwartz har udviklet sig til en absolut allrounder i de senere år og konkurrerer nu i alle fire discipliner. Odermatt, på den anden side, holder sig væk fra slalom.

Marco Schwarz ånder Odermatt i nakken.
Marco Schwarz ånder Odermatt i nakken.AFP

Det kan blive Schwartz's trumfkort. På fredag står vinterens anden slalom på programmet i Madonna di Campiglio (Italien). For den 28-årige fra Kärnten er det en god mulighed for at rykke endnu tættere på Odermatt.

Ikke desto mindre ville det være djævelens værk, hvis den schweiziske ski-specialist ikke kan løfte den store krystalkugle for tredje gang i træk, når sæsonen slutter i midten af marts. Det ved DSV-stjernen Alexander Schmid også."Han har altid været en legende. Han er i sin egen liga", sagde Schmid efter Odermatts dobbelttriumf i Alta Badia.