Schweizer gennemfører vanvittigt comeback: Skriver skihistorie med utrolig slalomsejr

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Schweizer gennemfører vanvittigt comeback: Skriver skihistorie med utrolig slalomsejr
Daniel Yule kunne søndag se den ene løber efter den anden køre et langsommere andet gennemløb end schweizeren selv.
Daniel Yule kunne søndag se den ene løber efter den anden køre et langsommere andet gennemløb end schweizeren selv.Jeff Pachoud/AFP
Søndag sejrede schweiziske Daniel Yule i slalomløbet i franske Chamonix, selvom den 30-årige skiløber kom med til andet gennemløb på yderste mandat. Hele 29 placeringer sprang schweizeren således i andet gennemløb, og det er altså et historisk stort spring til en sejr.

Daniel Yule skrev søndag alpin skihistorie, da han i andet gennemløb af årets prestigefyldte slalom i franske Chamonix kravlede fra bunden af resultatlisten helt op på førstepladsen og dermed tog karrierens sjette World Cup-sejr.

På La Verte des Houches-pisten – der trods sit navn, Verte betyder grøn, altså er en sort pist med den grønne del som henvisning til de mange træer, der indrammer pisten – var Yule ellers nær ikke kommet med til andet gennemløb efter en skidt førstetur.

Den 30-årige schweizer kom således med på alleryderste mandat, 30 løbere går videre til andet gennemløb, blot fem hundrededele af et sekund foran svenske Fabian Ax Swartz, og i andet gennemløb skulle schweizeren altså indhente næsten to sekunder.

I andet gennemløb lagde Yule dog stærkt fra land som først startende løber, og satte en tid der havde været næstbedst i første gennemløb, hvor hjemmepublikummets favorit til dagens slalom, franske Clément Noël, var hurtigst.

Som andet gennemløb skred frem, blev det hurtigt tydeligt, at sneforholdene var forfærdelige for de senest startende løbere – altså de løbere, der havde sat de bedste tider på første gennemløb – og blandt de fem først startende i andet gennemløb kom således de tre bedste tider.

Ingen kunne måle sig med Yule, og den førende franskmand, føromtalte Noël, tabte mere end to sekunder til schweizeren på sit gennemløb og røg derfor ned på en tredjeplads, mens andenplads endte med at tilfalde en anden schweizer, Loïc Meillard.

Det utrolige comeback fra nummer 30 til nummer et er aldrig sket før i et slalomløb i World Cup-regi, og dermed skriver søndagens 30-årige vinder også et stykke alpin skihistorie. I januar 2022 præsterede norske Lucas Braathen, der i oktober højst overraskende indstillede karrieren, næsten det samme, da han i Wengen gik fra en placering som nummer 29 efter første gennemløb til at sejre.

I den samlede slalomkonkurrence i årets World Cup fører østrigske Manuel Feller med sine 490 point. Søndag tilføjede han 50 med sin fjerdeplads og udbyggede dermed føringen til tyske Linus Straßer på andenpladsen, der blot hentede 18 point søndag og nu ligger på 326 point. Dagens vinder, Daniel Yule, rykker fem placeringer frem og hopper op på en tredjeplads.

Allerede i næste weekend kan Clément Noël forsøge at revanchere tabet af førstepladsen fra første gennemløb, når der igen er slalom på programmet, denne gang i bulgarske Bansko. Lørdag 10. februar venter dog første storslalom i selvsamme Bansko, før slalom afvikles søndag.