Voldsomt styrt rev skulder af led: Norsk skistjerne opereret efter dramatisk styrtløb

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Voldsomt styrt rev skulder af led: Norsk skistjerne opereret efter dramatisk styrtløb
Aleksander Aamodt Kilde har i karrieren vundet 21 World Cup-løb.
Aleksander Aamodt Kilde har i karrieren vundet 21 World Cup-løb. Marco Bertorello/AFP
Det kostede en skulder revet af led, da Aleksander Aamodt Kilde lørdag styrtede grimt i det prestigefyldte styrtløb i schweiziske Wengen. Nordmanden er sluppet uden brud, men er siden styrtet blevet opereret for sin skulderskade.

Der var flere styrt, da der lørdag blev kørt det traditionsrige styrtløb på Lauberhorn i schweiziske Wengen. Værst gik det ud over den norske superstjerne Aleksander Aamodt Kilde, der få meter før mål røg i pisten i et voldsomt styrt. 

Nordmanden måtte flyves væk med helikopter, og det var længe uvist, hvor slemt det stod til for den 31-årige nordmand, der i 2020 vandt den samlede World Cup og de seneste to sæsoner er sluttet som toer. Nu er der dog nyt fra det norske skiforbund.

Da Aamodt Kilde styrtede efter over fire kilometers syrebad i lørdagens styrtløb, kostede det således ikke nordmanden ét eneste brud. Til gengæld fik Aamodt Kilde, der kommer fra Oslo-forstaden Bærum, revet skulderen af led, ligesom han pådrog sig en stor flænge i lægmusklen. Det skriver norske NRK.

På det sociale medie Instagram skriver Aamodt Kilde selv, at ”sporten kan være brutal,” men at han ”stadig elsker det.” På hospitalet har nordmanden fået selskab af sin kæreste, verdensstjernen og alletiders mest vindende alpine skiløber, Mikaela Shiffrin

Det var anden dag i streg, at de traditionsrige Lauberhornrennen i det mondæne Wengen blev ramt af et voldsomt styrt. Under fredagens Super-G var 32-årige franske Alexis Pinturault nemlig involveret i et grimt styrt, hvor der også måtte evakueres med helikopter

Mens Aamodt Kilde altså kom til skade med skulderen, så gik det for Pinturault ud over knæet. Således har franskmanden, der i 2021 sejrede i den samlede World Cup, revet sit forrest korsbånd over og står derfor foran en længere pause. 

Søndag afsluttes de historiske Lauberhornrennen med slalomløb på Männlichen-pisten, hvor netop Pinturault tilbage i 2014 sejrede. Både torsdagens og lørdagens styrtløb blev vundet af den schweiziske superstjerne Marco Odermatt, mens den franske åbenbaring Cyprien Sarrazin vandt fredagens Super-G.