Fransk fartåbenbaring vipper lokal favorit af pinden: Sejrer i Wengen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Fransk fartåbenbaring vipper lokal favorit af pinden: Sejrer i Wengen
Cyprien Sarrazin tog fredag karrierens blot tredje sejr, da han vandt Super G-løbet i schweiziske Wengen.
Cyprien Sarrazin tog fredag karrierens blot tredje sejr, da han vandt Super G-løbet i schweiziske Wengen.Fabrice Coffrini/AFP
Det blev den 29-årige franskmand Cyprien Sarrazin, der fredag løb med Super G-sejren i schweiziske Wengen, hvor det sagnomspundne Lauberhorn i disse dage lægger sne til de traditionsrige Lauberhornrennen. Franskmanden slog sågar den World Cup-førende schweiziske superstjerne Marco Odermatt ganske overbevisende.

I denne weekend er det mondæne schweiziske skisportssted Wengen vært for de traditionsrige Lauberhornrennen, der blandt andet byder på det halsbrækkende styrtløb, verdens længste med over fire kilometers længde. 

Allerede torsdag blev der kørt styrtløb på pisten, der debuterede i 1930, dog som erstatningsløb for det aflyste styrtløb i amerikanske Beaver Creek. 

Fredag var der så, for tredje år i træk, Super G på menuen for verdens bedste alpine skiløbere, og det blev med en lille overraskelse af en vinder, modsat torsdagens styrtløb, der blev vundet af den World Cup-førende schweizer Marco Odermatt.

Således kunne franske Cyprien Sarrazin lade sig hylde som vinder efter at have gennemført den næsten tre kilometer lange bane 1:47.75, mere end et halvt sekund hurtigere end føromtalte Odermatt, som ellers var den lokale favorit, der tog sig af andenpladsen foran norske Aleksander Aamodt Kilde

Franskmandens sejr var måske ikke så overraskende set i lyset af, at han torsdag kørte sig ind på andenpladsen i Wengen, men de færreste havde forventet, at den 29-årige franskmand skulle blande sig i kampen om World Cup-sejre i denne sæson. 

Selvom det snart er otte år siden, Sarrazin debuterede, det gjorde han i februar 2016, var det før julen 2023 nemlig kun blevet til to sølle podieplaceringer i løbet af karrieren. Godt nok sejrede Sarrazin allerede i sin blot anden sæson på World Cuppen i et af de sjældne parallelle storslalom-events i italienske Alta Badia, men siden da fulgte kun en andenplads i storslalom i december 2019, i øvrigt også i Alta Badia.

Men nu har Sarrazin altså vist sig som lidt af en åbenbaring i fartdisciplinerne, for med sin sejr i styrtløbet i Bormio 28. december har Sarrazin kickstartet lidt af et gennembrud, selvom alderen altså nærmer sig de 30. Efter sejren i Bormio fulgte nemlig torsdagens andenplads i Wengen og nu altså nok en sejr til CV’et for franskmanden.

Få minutter efter Sarrazins gennemløb kunne franskmanden se sin landsmand, 32-årige Alexis Pinturault, være involveret i et voldsomt styrt, der forsinkede løbet med næsten en halv time. Pinturault, der for blot seks dage siden blev far, måtte flyves med helikopter et nærliggende hospital, men var ifølge nyhedsbureauet AP dog ved bevidsthed.

I den samlede World Cup-stilling er Sarrazin nu også oppe på en fornem fjerdeplads, mens han i den samlede styrtløbskonkurrence er nummer to og i den samlede Super G-konkurrence nu er nummer tre. 

Lørdag kan Sarrazin altså få en ny chance for en sejr, når der igen afvikles styrtløb på Lauberhorn, før der søndag venter slalom på Männlichen-pisten. Her vil Sarrazin, hvis franskmanden overhovedet stiller til start, dog næppe kunne måle sig med tekniske eksperter som den østrigske duo Manuel Feller og Marco Schwarz eller norske Atle Lie McGrath