Marco Schwarz blev skadet, mens Sarrazin overraskende vinder styrtløbet i Bormio

Sarrazin på vej ned ad pisten
Sarrazin på vej ned ad pistenPhoto by FABRICE COFFRINI / AFP
Marco Schwarz' forsøg på at vinde den samlede World Cup-titel led et stort tilbageslag, da han ikke kom i mål i mændenes styrtløb i Bormio torsdag, og franskmanden Cyprien Sarrazin vandt en overraskende sejr.

Schwarz gik ind til løbet med en føring på otte point over Marco Odermatt i den samlede stilling, men det så ud til, at han forvred sit højre knæ, da han endte i sikkerhedsnettene halvvejs nede ad pisten.

Den 28-årige østriger, som vandt slalom i Madonna di Campiglio i sidste uge, rørte sig ikke i flere minutter, men efter lidt hjælp fra paramedicinere var han i stand til at humpe væk uden støtte.

Han blev senere fløjet med helikopter til hospitalet.

Odermatt, den dobbelte titelindehaver, overtog efterfølgende førstepladsen i klassementet, da han sluttede 0,09 sekunder efter Sarrazin. Canadieren Cameron Alexander blev nummer tre, 1,23 sekunder efter vinderen.

Odermatt er 72 point foran Schwarz, hvis deltagelse i fredagens super-G nu er tvivlsom.

Det var blot den anden World Cup-sejr for den 29-årige Sarrazin, hvis eneste anden sejr kom i hans syvende løb - parallel storslalom i Alta Badia i december 2016.

Men han har været i god form på det seneste, og sluttede på fjerdepladsen i det andet styrtløb i Val Gardena for fjorten dage siden, og blev presset til det yderste med noget risikabelt skiløb på den krævende Stelvio-piste.

Han er den første franske skiløber, der vinder et World Cup styrtløb, siden Adrien Theaux vandt i Santa Caterina i december 2015.

"Endelig fik jeg sammensat et perfekt løb," sagde Sarrazin til Eurosport.

"Da jeg krydsede målstregen, sagde jeg til mig selv: 'Du har gjort dit arbejde'."