Altædende Mikaela Shiffrin fortærede konkurrenterne på ny: Overlegen sejr i Kronplatz

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Altædende Mikaela Shiffrin fortærede konkurrenterne på ny: Overlegen sejr i Kronplatz
Mikaela Shiffrin har allerede vundet 10 sejre i denne sæson. Der er dog et stykke op til hendes egen rekord på 17 sejre i én enkelt sæson.
Mikaela Shiffrin har allerede vundet 10 sejre i denne sæson. Der er dog et stykke op til hendes egen rekord på 17 sejre i én enkelt sæson.
Marco Bertorello/AFP
Hvad kan man egentlig gøre ved suveræne Mikaela Shiffrin? Måske troede norske Ragnhild Mowinckel lige kortvarigt, at hun havde fundet opskriften til at få gjort kål på den altædende amerikaner, men lige så snart amerikaneren gik ud på sit andet gennemløb ved onsdagens storslalomkonkurrencen i italienske Kronplatz, var det tydeligt, at også Mowinckel måtte strække gevær.

Tirsdag overgik Mikaela Shiffrin endegyldigt sin landsmand Lindsey Vonn på alletiders liste over flest World Cup-sejr blandt kvinderne, og onsdag tilføjede hun så sejr nummer 84.

Sejren blev grundlagt på et suverænt godt første gennemløb, hvor Shiffrin var mere end et halvt sekund hurtigere end svenske Sara Hector og italienske Marta Bassino, der var næst- og tredjehurtigst på første gennemløb.

Og selvom Shiffrin startede allersidst på andet gennemløb, så var hun også her fantastisk, for kun schweiziske Lara Gut-Behrami og slovenske Neja Dvornik kørte bedre tider på tur nummer to ned ad Erta-pisten på Piz de Plaies i Dolomitterne.

Ragnhild Mowinckel kørte ellers også et kanonflot andet gennemløb, og nordmanden nåede måske lige kort at tro, at hun kunne skrive norsk historie, for havde den 30-årige dobbelte olympiske sølvvinder fra Pyeongchang vundet, var hun nemlig blevet den mest vindende norske kvinde nogensinde på World Cup-niveau med sejr nummer fire.

Men ingen kan altså bide skeer med Shiffrin, heller ikke hjemmebanefavoritten Marta Bassino, der før onsdagens konkurrence indtog andenpladsen i den samlede storslalomstilling. Italieneren mistede dog grebet på andet gennemløb og måtte derfor se sig slutte en intens skiuge i Norditalien med blot én enkelt podieplads, der kom i hus i søndagens Super G-løb i Cortina d’Ampezzo.

Tredjepladsen gik til svenske Sara Hector, der dermed endelig kom på podiet igen for første gang siden 10. december, hvor hun tog andenpladsen i storslalomløbet i Sestriere.

Ragnhild Mowinckel og Sara Hector kunne ikke gøre ret meget andet end at lykønske Mikaela Shiffrin med World Cup-sejr nummer 84 i karrieren. Amerikaneren var nemlig suverænt bedst.
Marco Bertorello/AFP

Med sejren udbygger Mikaela Shiffrin sin fuldkommen suveræne føring i den samlede World Cup-stilling, hvor Shiffrin med sine 1.507 point er uhyggeligt langt foran konkurrenterne. Nærmeste forfølgere er schweiziske Lara Gut-Behrami og slovakiske Petra Vlhova, der har henholdsvis 906 og 896 point.

Samtidig er der nu blot to sejre op til at tangere Ingemar Stenmarks legendariske 86 World Cup-sejre, og med slalomløb i tjekkiske Špindlerův Mlýn både lørdag og søndag, kan Shiffrin udligne Stenmarks rekord allerede inden World Cup-løberne tager hul på årets VM, der ikke er en del af World Cuppen, som finder sted i Courchevel og Méribel fra 6. februar.

Når løbene i Špindlerův Mlýn og årets VM er overstået, resterer der blot fire World Cup-afdelinger, først i schweiziske Crans-Montana, herefter i Norge og Sverige, henholdsvis Kvitfjell og Åre, før sæsonfinalerne venter i Pyrenæerne, nærmere bestemt Soldeu i Andorra.