Dyr fejl til sidst kostede Shiffrin enestående World Cup rekord

Shiffrin på vej ned af pisten i Cortina d'Ampezzo
AFP
En fejl på den nederste del af pisten kom til at koste dyrt for amerikaneren Mikaela Shiffrin, da Super-G konkurrencen i kvindernes World Cup i Cortina d'Ampezzo blev afviklet søndag.

Den amerikanske skiløber er ligesom sin landsmand Lindsey Vonn, der har stoppet karrieren, noteret for 82 World Cup sejre, og en enkelt sejr mere vil gøre hende til den mest vindende kvindelige skiløber nogensinde i World Cuppen.

Efter et par kiksede løb gennem de seneste weekender så Shiffrin ud til endeligt at være godt på vej til at tage rekorden, da hun startede som lyn og torden på den øverste del af pisten og holdt farten glimrende på mellemstykket.

Men efter at have sat hurtigste tid i 2/3 dele af løbet, så lavede hun en kørefejl på det nederste afsnit og mistede rytmen. Det betød, at hun sluttede i tiden 1:23.84, som blot var nok til at sikre sig en skuffende 7.plads. efter nordmanden Ragnhild Mowinckel, som vandt konkurrencen.

"Jeg lavede en lille fejl med min timing på det sidste sving på banen, og det er virkelig fladt der, så du mister lidt fart. Men alt i alt synes jeg, at jeg kørte et ret godt løb", sagde Shiffrin efter løbet.

For Mowinckel var det et bevæget øjeblik at vinde i Cortina d'Ampezzo. Det var blot hendes tredje World Cup sejr i karrieren for nordmanden, der missede hele 2020- sæsonen med en knæskade.