Ungdomstræner blæst bagover: Kontaktet af Ajax-talentspejder i turnering for 12-årige

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Ungdomstræner blæst bagover: Kontaktet af Ajax-talentspejder i turnering for 12-årige
Ungdomstræner blæst bagover: Kontaktet Ajax-talentspejder i turneringen for 12-årige
Ungdomstræner blæst bagover: Kontaktet Ajax-talentspejder i turneringen for 12-årigeProfimedia
En norsk træner fik sig noget af en overraskelse, da en talentspejder fra Ajax henvendte sig til ham i forbindelse med en turnering for 12-årige i Hamar.

Halvor Haugland Byfuglien, som er træner for KFUM Oslo's elitehold for 12-årige blev i weekenden mødt af en talentspejder fra Ajax på parkeringspladsen, da han var ved at forberede sig på en turnering i Hamar.

"Han præsenterede sig selv og spekulerede på, om jeg havde en liste over truppen for han var talentspejder for Ajax. Vi er grundlæggende glade for spejderbevægelsen i KFUM, men der blev jeg bare blæst bagover. Drenge på 12 år!", siger Byfuglien til VG.

Det norske medie kontaktede derefter den hollandske storklub for at få en reaktion på om, det er normalt at talentspejdere fra Ajax potentielt kontakter drenge i udlandet i den alder. 

"Det har vi taget op internt med den relevante talentspejder for at undgå, at det sker igen", skriver Sophie Rama fra klubbens kommunikationsafdeling til VG.

"Ajax scouter stort set kun unge ungdomsspillere herhjemme, og de yngste spillere så meget som muligt i Amsterdam-regionen", skriver Rama.

"Ungdomsturneringer i udlandet besøges jævnligt, men kun ud fra en undersøgende synsvinkel og ikke med henblik på at scoute drengene. Så anmodningen om truplisten var udelukkende af interesse og ikke beregnet til at skabe problemer", skriver Sophie Rama.