FCK skal udveksle talentudvikling med svenske Rosengård

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

FCK skal udveksle talentudvikling med svenske Rosengård

FCK's jagt på at få et godt kvindehold er sat ind.
FCK's jagt på at få et godt kvindehold er sat ind.Claus Bech/Ritzau Scanpix
FC København har gennem et par årtier været en magtfaktor i dansk fodbold på herresiden. FC Rosengård har været en ditto i Damallsvenskan på den anden side af Øresund.

Nu slår de to klubber pjalterne sammen i et sportsligt samarbejde for at styrke hinanden, især omkring talentudvikling. Det meddeler FCK på sin hjemmeside.

"Det dansk-svenske partnerskab vil have fokus på udvikling af kvindefodbold og talentudvikling i Øresundsregionen," skriver FCK på sin hjemmeside.

"Helt konkret byder partnerskabet på udveksling af viden, værktøjer, kompetencer og ressourcer på tværs af de to klubber. Medarbejdere fra FC København vil derfor regelmæssigt være til stede hos FC Rosengård og omvendt."

FCK overtager 1. juli FC Damsøs kvindehold. Samarbejdet med Rosengård er en del af strategien for at skabe et stærkt fundamentet for det fremtidige kvindehold i hovedstaden.

Rebecca Steele, projektchef for kvindefodbold i FCK, tror, at partnerskabet med den svenske klub fra Malmø kan få stor betydning for FCK's kommende kvindehold.

"Vi har store ambitioner for vores kvindehold, og derfor er det oplagt for os at hente inspiration hos nogle af de bedste," siger Rebecca Steele til fck.dk.

"I Danmark har vi fortsat meget at lære inden for kvindefodbold, og da FC Rosengård er blandt de dygtigste i Norden, kommer vi nu i mesterlære i at udvikle et kvindehold på internationalt niveau. Det her partnerskab er helt unikt for dansk pige- og kvindefodbold."

FC Rosengårds kvinder har vundet 13 svenske mesterskaber fra 1990 og frem. Det seneste kom i 2022.

FCK har 15 danske mesterskaber på herresiden.