Grædende Vinicius på pressemøde: Racisme mindsker min lyst til at spille fodbold

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Grædende Vinicius på pressemøde: Racisme mindsker min lyst til at spille fodbold

Vinicius Junior græder, da han giver en pressekonference forud for den internationale venskabskamp mellem Spanien og Brasilien.
Vinicius Junior græder, da han giver en pressekonference forud for den internationale venskabskamp mellem Spanien og Brasilien.AFP
Den brasilianske fløjspiller Vinicius Junior sagde under et tårevædet pressemøde mandag, at hans lyst til at spille fodbold var blevet mindre, efterhånden som racistiske tilråb mod ham hobede sig op i Spanien.

Real Madrid-angriberen har været udsat for racisme fra modstandernes fans ved mange lejligheder i de senere år, og især en episode i Valencia i maj vakte forargelse verden over.

Spanien møder Vinicius' Brasilien på Santiago Bernabeu på tirsdag under sloganet "One Skin" for at hjælpe med at bekæmpe racisme.

"Jeg har set dette (racisme) i lang tid, og hver gang føler jeg mig mere trist, og hver gang har jeg mindre lyst til at spille," fortalte Vinicius på en pressekonference.

Angriberen brød på et tidspunkt sammen i tårer, da han svarede på spørgsmål om de racistiske tilråb, han har været udsat for på forskellige stadioner i Spanien.

Senere sagde Vinicius dog også, at han ikke ville forlade Spanien og prøve at spille i et andet land for at slippe for tilråbene.

"Jeg ville på den måde give racisterne, hvad de vil have," fortsatte den 23-årige.

"Jeg vil blive i den bedste klub i verden og score så mange mål som muligt, så de bliver ved med at holde øje med mig."

Vinicius sagde, at han ville ønske, at han kun kunne tænke på sin karriere som spiller.

"At spille fodbold er meget vigtigt, men kampen mod racisme er endnu mere vigtig," sagde han.

"Jeg ønsker, at farvede mennesker skal have et normalt liv, og hvis det blot var tilfældet, ville jeg kunne tage til kampe med min klub og bare fokusere på at spille."