EKSKLUSIVT: Feyenoord-anfører ser Slot og Liverpool som potentielt perfekt match

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

EKSKLUSIVT: Feyenoord-anfører ser Slot og Liverpool som potentielt perfekt match

Trauner er ikke i tvivl om, at Slot vil få succes i England
Trauner er ikke i tvivl om, at Slot vil få succes i England Profimedia
Han har opnået øjeblikkelig kultstatus, er nået til en Conference League-finale, har vundet Eredivisie og pokalen og er blevet anfører. Man kan roligt sige, at Gernot Trauner (32) og Feyenoord er et perfekt match.

I dette eksklusive interview med Flashscore ser østrigeren tilbage på de sidste tre år i Feyenoord, giver et indblik i sin skadesplagede 2023/24-sæson, ser frem til EM 2024 og til, at landstræner Ralf Rangnick bliver på posten, og forklarer, hvorfor han tror, at den nye Liverpool-træner Arne Slot vil få succes i Premier League.

Gernot, du sluttede sæsonen 2023/24 på andenpladsen i Eredivisie. Hvordan vil du opsummere det?

"Det var endnu en rigtig god sæson. Sammenlignet med sidste år, hvor vi blev kronet som mestre, scorede vi endda flere point. PSV Eindhoven spillede en fremragende sæson i år, men vi kan stadig være meget tilfredse. Vi fik en dårlig start med de to første kampe, men alt i alt var det en meget succesfuld sæson. Og vi kronede den med pokalsejren."

Din personlige sæson var desværre præget af skader. Du var dog i stand til at komme tilbage på banen i pokalfinalen og scorede også dit første mål i Feyenoord-trøjen i den sidste ligakamp. Hvordan har du det i øjeblikket?

"Jeg er virkelig glad for, at jeg endelig fik scoret mit første mål for Feyenoord. Jeg tror, man kunne se på fejringen, at det betød meget for mig, og at mine holdkammerater var så glade på mine vegne. Nogle var endda gladere, end jeg selv var."

"Hvad angår pokalfinalen, så var det et stort mål for mig at være der. Jeg arbejdede meget hårdt i genoptræningen for at komme i form i tide. Jeg kom ind i kampen i det sidste kvarter, i en meget vanskelig fase, hvor vi var en mand i undertal, for at forsvare føringen. Det faktum, at jeg var i stand til at spille min rolle i finalen, gør det endnu mere specielt at vinde pokalen."

Du flyttede fra LASK til Holland i sommeren 2021. Du opnåede straks kultstatus med kælenavnet 'Kale Kletser' (Det Skaldede Snakkehoved) og bakkede det op med meget gode præstationer på banen. Du nåede også uventet finalen i UEFA Europa Conference League. Året efter blev Feyenoord mestre. I år er du anfører, og du vandt pokalen. Man kan vel sige, at du gjorde alt rigtigt med denne transfer.

"Jeg har ofte tænkt tilbage på, hvad der ville være sket, hvis jeg ikke havde foretaget skiftet. Det var den bedste beslutning i min karriere at skifte til Feyenoord. En fremragende klub med fremragende fans, men stadig meget familiær. De gjorde det meget nemt for mig at falde til, og jeg er også glad for, at jeg indtil videre er blevet taget godt imod af fansene."

"Hvert af de sidste tre år har været meget specielle. Det første år nåede vi Conference League-finalen, efter at vi var startet meget tidligt i kvalifikationen, en fantastisk rejse. I det andet år udviklede vi os ekstremt godt og vandt mesterskabet. Vi gjorde også det tredje år gyldent med pokaltitlen. Jeg er overlykkelig og håber, at jeg fortsat vil have en rigtig god tid i Feyenoord."

Hvad kendetegner jer som hold?

"Alle her ved, hvad deres opgaver er. Trænerteamet er meget klart i sin tilgang. Alt er meget homogent. Som hold er vi også kendetegnet ved, at vi aldrig giver op, har vendt mange kampe og med tiden har udviklet en meget attraktiv spillestil. Truppen er blevet meget moden, fordi vi har mestret rigtig gode udfordringer både nationalt og internationalt. Det har drevet os til toppræstationer."

Drømmen om Champions League er også gået i opfyldelse for dig. Hvordan føles det at lede dit hold på banen på dette niveau og at høre hymnen i et udsolgt De Kuip eller Estadio Metropolitano?

"Det er fantastisk at høre Champions League-hymnen. Jeg har hørt den en gang før med LASK i kvalifikationsspillet, men i gruppespillet på det højeste internationale niveau er det noget, man drømmer om som barn. Det er noget, der gør mig ekstremt stolt."

Træner Arne Slot forlader Feyenoord til fordel for Liverpool. Han hentede dig til Rotterdam for tre år siden. Hvad kendetegner ham personligt og professionelt?

"Det gør selvfølgelig ondt på os, vi ville gerne have haft ham hos os i længere tid. Men jeg græder ikke på hans vegne, for det var klart, at han ville tage det næste skridt på et tidspunkt. Det var kun et spørgsmål om tid, før han fandt den rigtige klub. Liverpool og Arne Slot kunne være et perfekt match. Jeg ønsker ham alt det bedste."

"Han var en meget vigtig faktor for, at jeg kom til Feyenoord, og han har altid stolet på mig. Han er en enorm specialist og har utrolige ideer med hensyn til boldbesiddelse, opbygningsspil og positionering. Mange detaljer i løb og afleveringer. Der er ingen aflevering uden en idé bag. Han forsøger at flytte modstanderne og finde åbne rum. Han har en meget god fornemmelse for, hvad han skal sige til holdet på møderne, hvordan han skal behandle folk, eller om han skal kildre nogen."

"Han er på et meget, meget højt niveau. Jeg kan sagtens forestille mig, at det også vil gå rigtig godt for ham i Premier League."

Forberedelserne til EM 2024 begynder om et par dage, og det er lykkedes dig at komme med i truppen. Hvad betyder det for dig?

"Europamesterskaberne har altid ligget i baghovedet på mig. Desværre var året konstant on and off på grund af skader, men jeg vidste, at jeg stadig kunne nå det. Det er fantastisk, at jeg er kommet med i den store (foreløbige, red.) trup. Nu vil jeg gøre alt, hvad jeg kan, for at overbevise Ralf Rangnick og hans stab om at inkludere mig på den endelige liste."

Teamchef Ralf Rangnick har, overraskende for mange, afvist et tilbud fra Bayern München. Hvad er det ved ham som træner, der gør, at landsholdet spiller så godt under ham?

"At rejsen med Ralf Rangnick fortsætter efter EM, er den bedste løsning for ÖFB (det østrigske fodboldforbund, red.). Alle er megaglade for, at det lykkedes. At afvise et tilbud fra Bayern taler til fordel for ÖFB og også for ham selv. Det sker ikke hver dag. Han har helt sikkert tænkt meget over det og ved, hvor vigtig han er for holdet. Denne beslutning er ekstremt vigtig for østrigsk fodbold. Hans job er ikke slut endnu, og jeg tror, at han stadig har meget at gøre."

Du spillede over 200 kampe i ADMIRAL Bundesliga og skabte furore internationalt med LASK. Hvor tæt følger du stadig den hjemlige liga?

"Meget tæt. Jeg følger selvfølgelig stadig LASK, og vi spillede mod Sturm Graz i Europa League sidste år. Jeg kender stadig nogle af spillerne og er i regelmæssig kontakt med dem. Der er sket meget i år med Sturms double. Når man mødes med landsholdet, er det altid spændende at høre andres historier."

Til sidst, hvad er dine mål for EM  2024 og den næste sæson med Feyenoord?

"Først og fremmest håber jeg, at jeg holder mig 100 procent fit, så jeg kan komme med i den endelige EM-trup. Det ville selvfølgelig være dejligt at spille, for jeg tror ikke, at jeg får mange flere chancer for at spille for Østrig ved så stor en turnering. Jeg ville være utrolig glad, hvis jeg også kunne spille min rolle på banen. Lad os se, hvad min rolle bliver."

"I Feyenoord er det stadig lidt tidligt at sætte nye mål. Men vi er sultne efter mere. Det vil være et stort mål at vinde endnu en titel i næste sæson. Men først skal vi udskifte trænerteamet og absorbere den nye stabs filosofi. Man ved aldrig, hvor hurtigt det kommer til at virke. Under alle omstændigheder er jeg positiv, fordi klubben har udviklet sig rigtig godt og er meget stabil."