Hvad er der på spil? Få overblikket før sidste spillerunde i Superligaens kvalspil

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hvad er der på spil? Få overblikket før sidste spillerunde i Superligaens kvalspil

Mens Randers FC kan sikre sig førstepladsen i kvalifikationsspillet lørdag, risikerer OB klubbens første nedrykning i over 25 år.
Mens Randers FC kan sikre sig førstepladsen i kvalifikationsspillet lørdag, risikerer OB klubbens første nedrykning i over 25 år.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Der er noget at spille om i alle tre af lørdagens Superligaopgør, når kvalifikationsspillets sidste og afgørende spillerunde afvikles. Her får du overblikket over, hvad de seks involverede klubber har på spil.

Lørdag byder på tæppefald i kvalifikationsspillet af årets Superliga, og det er en sidste spillerunde, hvor der er masser på spil for flere af klubberne.

Således kæmpes der stadig om den førsteplads i gruppen, der giver adgang til playoffkamp om europæisk fodbold mod mesterskabsspillets nummer tre, mens der ligeledes mangler at blive fundet en enkelt nedrykker.

Allerede nu er Hvidovre IF nemlig for længst rykket tilbage i 1. division ovenpå en pauver pointhøst, der før sidste spilledag lyder på blot 19 point, da det kun er blevet til fire sejre i løbet a de hidtil 31 kampe, og Per Frandsens tropper må altså igen affinde sig med en tilværelse i landets næstbedste række.

Hvem der skal følge Hvidovre med ned, er dog endnu uvist, men før lørdagens spillerunde peger pilen på OB, der ikke har været ude af Superligaen, siden fynboerne i 1998 sluttede allersidst i ligaen under Ikast fS og Aarhus Fremad og rykkede ned.

Søren Kroghs odenseanere har slet og ret brug for fuldt udbytte, tre point, en sejr, hvis der skal være nogen som helst chance for Superligabold i Ådalen i næste sæson. Det er dog en svær opgave, der venter for fynboerne, der på udebane møder Viborg FF, der fortsat har mulighed for at tage førstepladsen og dermed den føromtalte playoffplads.

Sådan ser weekendens program i Superligaen ud.
Sådan ser weekendens program i Superligaen ud.Flashscore

Med en sejr vil OB spille sig à point med Lyngby BK, forudsat at David Nielsens mandskab taber ude mod allerede nedrykkede Hvidovre. Skulle Nielsen og Co. formå at skaffe bare ét enkelt point, vil overlevelse i Superligaen altså være umuligt for OB.

Samtidig er der også en vigtig kamp på programmet i Randers, hvor Randers FC møder Vejle Boldklub. Vejle er ovenpå hjemmebanesejren over Hvidovre sikret overlevelse, men det kan altså blive endnu bedre for Ivan Prelec’ mandskab.

For hvis Vejle formår at vinde på Cepheus Park, vil den traditionsrige klub kunne snuppe førstepladsen i kvalifikationsspillet, såfremt Viborg samtidig ikke vinder over lørdagens fynske gæster på Energi Viborg Arena. Omvendt vil Rasmus Bertelsens randrusianere med en sejr endegyldigt sikre sig førstepladsen uagtet udfaldet i Viborg.

Skal Viborg løbe med førstepladsen vil det altså dels kræve en sejr hjemme over OB, en sejr der altså dermed definitivt vil sende OB ud i mørket, dels kræve at Randers ikke vinder i det kronjyske.

Vejle Boldklub kan blot én enkelt runde efter at have sikret sig overlevelse ligefrem vinde kvalifikationsspillet.
Vejle Boldklub kan blot én enkelt runde efter at have sikret sig overlevelse ligefrem vinde kvalifikationsspillet.Flashscore

Henter Viborg blot et enkelt point, mens Randers taber, vil de enkelte resultater være afgørende for, om det bliver viborgenserne eller randrusianerne, der tager førstepladsen, for i så fald vil de to mandskaber være à point.

I første omgang vil måldifferencen være gældende, hvor Randers umiddelbart har det bedste udgangspunkt med en måldifference på minus ni mod Viborgs minus 11. Skulle måldifferencen blive udlignet, vil det være antallet af scorede mål, der gælder som næste tiebreaker, og her har Rasmus Bertelsens Randers altså scoret hele fire mål mere end Viborg.

En førsteplads til Viborg i tilfælde af uafgjort mod OB, ser altså således noget usandsynligt ud for Jakob Poulsen & Co, for selv hvis Viborg skulle udligne både måldifferencen og antallet af scorede mål efter en i så fald vanvittig remis mod fynboerne, vil Randers stå som bedste indbyrdes hold af de to. 

Dermed er der altså noget på spil hver enkelt af de tre Superligaopgør, der lørdag spilles i sidste spillerunde af årets kvalifikationsspil. Alle tre kampe fløjtes i gang klokken 15 og kan følges live på Flashscore.