Brasiliens landstræner bryder tavsheden om "skammelige" Robinho- og Alves-voldtægtssager

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Brasiliens landstræner bryder tavsheden om "skammelige" Robinho- og Alves-voldtægtssager

Dorival Junior taler til medierne
Dorival Junior taler til medierneProfimedia
Brasiliens landstræner Dorival Junior (61) siger, at landsholdet og spillerne gennemgik en "svær tid" med at acceptere voldtægtsdommene mod de tidligere landsholdsspillere Robinho og Dani Alves.

Det brasilianske landshold og forbund er blevet kritiseret for deres tavshed omkring sagerne mod angriberen Robinho og backen Alves, der begge er 40 år gamle.

Robinho har påbegyndt en dom på ni år i Brasilien for at have deltaget i en gruppevoldtægt i Italien i 2013, mens Alves fik en dom på fire et halvt år for at have voldtaget en ung kvinde på en natklub i Barcelona i 2022.

"Som træner for landsholdet har jeg en forpligtelse til at sige fra," sagde Dorival Junior forud for lørdagens venskabskamp mod England på Wembley.

"For det første synes jeg, at det er en meget delikat situation. Jeg tænker på familierne og især de ofre, der er berørt af disse sager, som sker hver dag i vores land og rundt om i verden."

Dorival, som overtog de femdobbelte verdensmestre i januar, siger, at situationen med Robinho, som han trænede i den brasilianske klub Santos, var særlig smertefuld for ham.

"Hvis det er bevist, at der er sket en forbrydelse, skal han straffes, selv om det gør ondt i hjertet at sige det om en person, som jeg altid har haft et enestående forhold til," tilføjede manageren.

"Jeg havde ikke mulighed for at arbejde sammen med Daniel, men vi kender alle hans historie inden for fodbold. Det er en svær tid for os alle at udtrykke os i disse situationer."

Dorvial tilføjede: "Men jeg tænker meget mere på ofrene, på familierne.

"Jeg ved, hvor smertefuldt det må have været for hver af dem. Det, jeg kan gøre, er at hjælpe dem med bønner, intet andet."

I en erklæring fredag beskrev det brasilianske fodboldforbund (CBF) sagerne som "skammelige" og udtrykte sin støtte til "ofrene for de to brutale forbrydelser begået af tidligere spillere".

CBF's præsident Ednaldo Rodrigues tilføjede, at i et miljø, hvor "machismo hersker", skal mænd "ikke kun bekæmpe seksuel vold, men alle former for vold".

Den brasilianske back Danilo, som er anfører for landsholdet mod England, opfordrede fodboldmyndighederne til at øge bevidstheden blandt unge spillere, så de kan sætte sig "i kvindernes sted på en mere empatisk måde".