Freiburg kan tage ond revanche mod Union i kulttræners farvel: ”Presset er værre for dem”

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Freiburg kan tage ond revanche mod Union i kulttræners farvel: ”Presset er værre for dem”

Christian Günter, til højre, kan sammen med resten af Freiburg lørdag muligvis sende Union Berlin ud af Tysklands bedste række.
Christian Günter, til højre, kan sammen med resten af Freiburg lørdag muligvis sende Union Berlin ud af Tysklands bedste række.Harry Langer/DPA Picture-Alliance via AFP
Lørdag byder på tæppefald i Bundesligaen, når spillerunde nummer 34 løber af stablen i den store fodboldnation. I hovedstaden er der lagt op til en gyser mellem Union Berlin og Freiburg, hvor førstnævnte risikerer nedrykning, mens sidstnævnte vinker farvel til cheftræneren gennem over et årti.

Der er masser på spil, når 1. FC Union Berlin lørdag eftermiddag brager sammen med SC Freiburg på Stadion An der Alten Försterei i Bundesligaens allersidste spillerunde. For hjemmeholdet er det overlevelse, for gæsterne er det europæisk fodbold i et farvel til klubbens mangeårige kulttræner.

Samtidig kan der tilføjes et ekstra lag, for det var nemlig præcis de samme to klubber, der for et år siden kæmpede om den fjerdeplads, der sensationelt endte med at sende Union Berlin i Champions League i den nu snart forgangne sæson.

Dengang trak hovedstadsklubben altså længste strå, da de besejrede Werder Bremen på hjemmebane, mens led nederlag mod Eintracht Frankfurt, i øvrigt med en Jesper Lindstrøm i startopstillingen.

Få spillerunder forinden havde Union tilmed spillet bolden over på egen banehalvdel med en sejr i opgøret mod netop Freiburg på 4-2 i den tyske hovedstad. Det resultat skal Die Eisernen forsøge at genskabe denne lørdag, for ellers risikerer Marco Grotes tropper at rykke ned ovenpå en ekstremt tumultarisk sæson, der har budt på to trænerfyringer.

For hvis Marco Grote, der for anden gang i sæsonen midlertidigt står i spidsen for holdet efter fyringen af Nenad Bjelica i starten af maj, lider nederlag samtidig med, at 1. FC Köln vinder og indhenter det tremålsforspring, Union i øjeblikket har i måldifferencen, vil det betyde direkte nedrykning.

Skulle Köln ikke lykkedes at indhente efterslæbet på målforskellen, vil Union stadig kunne ende som nedrykker med et nederlag eller uafgjort, for i så fald vil hovedstadsklubben skulle spille de frygtede playoffkampe, hvor Fortuna Düsseldorf venter for Bundesligaens nummer 16.

Union Berlin og Freiburg er placeret i hver sin ende af tabellen forud for sidste spillerunde.
Union Berlin og Freiburg er placeret i hver sin ende af tabellen forud for sidste spillerunde.Flashscore

Anderledes er situationen i Freiburg, om end fremtiden også her ser usikker ud, for når de 90 minutter i Berlin er færdigspillet, sættes der samtidig punktum for en epoke i den sydtyske klubs historie, når kulttræneren Christian Streich siger farvel til jobbet som cheftræner i Freiburg.

Der gør han efter 13 sæsoner og næsten 500 kampe i spidsen for holdet fra udkanten af Schwarzwald, og det kan altså blive med en syvendeplads og nok en omgang kvalifikation til europæisk fodbold med en sejr.

Spørger man anfører hos Freiburg, erfarne Christian Günter, er der dog slet ingen tvivl om, hvilken situation der er bedst at stå i.

”Jeg har været i Unions situation før, og jeg ved, at det er et helt andet pres. Presset er værre for dem, for os er det mere et positivt pres,” kommer det fra Günter ifølge Kicker.

Samtidig forventer Günter, at det sydtyske mandskab virkelig kan presse hjemmeholdet efter to stærke præstationer mod VfL Wolfsburg og FC Heidenheim, om end begge opgør blot udmundede i et enkelt point for Freiburg.

”Hvis vi kommer til kampen på samme måde (som mod Wolfsburg og Heidenheim, red.), bliver det ubehageligt for Union. Vi har bare ikke fået omsat vores chancer for nylig,” konstaterer den 31-årige anfører, der har otte landskampe for Tyskland på CV’et.

Opgøret på Stadion An der Alten Försterei sparkes i gang lørdag klokken 15:30, præcis som alle de øvrige kampe i Bundesligaens sidste spillerunde. Kampen kan naturligvis følges live på Flashscore.