Legendarisk tysk træner siger farvel efter over 700 kampe og 30 år i samme klub

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Legendarisk tysk træner siger farvel efter over 700 kampe og 30 år i samme klub

Christian Streich er snart ikke længere cheftræner i SC Freiburg.
Christian Streich er snart ikke længere cheftræner i SC Freiburg.Profimedia
Christian Streich stopper som cheftræner for SC Freiburg ved udgangen af den igangværende 2023/24 Bundesliga-sæson. En yderligere kontraktforlængelse er udelukket for den 58-årige. Han var allerede aktiv i Breisgau-klubben som spiller, før han tog over som cheftræner i januar 2012 - og har været en integreret del af tysk professionel fodbold lige siden.

I et interview med fodboldmagasinet "11 Freunde" sidste år havde Christian Streich allerede antydet en forestående afgang:"Jeg kan mærke, at jeg bliver ældre. Mine kræfter svinder ind." Men på det tidspunkt havde han stadig nok energi til en sidste kontraktforlængelse og i foråret 2023 blev samarbejdet forlænget med yderligere et år. 

Streich er dybt forankret i klubben.
Streich er dybt forankret i klubben.Profimedia

Over 700 kampe som Freiburg-træner

Den tidligere angriber kender også branchens nedture ud og ind. I 2014/15 var han ikke i stand til at forhindre nedrykning til 2. Bundesliga. Alligevel holdt klubben fast i Streich. Dette ukonventionelle træk blev hurtigt belønnet. Klubben vendte tilbage til den bedste tyske række allerede året efter. Til dato har han stået i spidsen for Freiburg i 711 turneringskampe, med ni kampe tilbage inden sæsonafslutningen.

I alt var han aktiv som træner i Sport-Club i 29 år. "Denne klub er mit liv," sagde Streich i en officiel udtalelse mandag:"Men nu er det rette tidspunkt at sige farvel."

Streich siger han har overvejet situationen i lang tid, men tror, "at efter 29 år er det nu det rigtige tidspunkt at gøre plads til nye energier, nye mennesker og nye muligheder. Det var allerede tidligere meget vigtigt for mig, at jeg ikke gik glip af det øjeblik, hvor jeg mente, at det var rigtigt at forlade klubben," siger Streich.

Freiburg ligger i øjeblikket på niendepladsen i Bundesligaen.
Freiburg ligger i øjeblikket på niendepladsen i Bundesligaen.Flashscore

CEO Jochen Saier understreger: "I løbet af de sidste par uger har vi haft en intensiv, meget tillidsfuld og følelsesladet udveksling af ideer med Christian - til sidst kom der en beslutning, som vi beklager, men fuldt ud respekterer og forstår." Han beskriver Streichs æra som en"særlig tid" og understregede, at "rejsen sammen ikke er slut her og nu." Der er stadig "meget at opnå i de resterende Bundesliga-kampe."

I de foregående sæsoner havde Streich altid forlænget sin kontrakt med et år i foråret. Hans spillere kæmpede for yderligere samarbejde til det sidste."Håbet dør sidst. Vi vil respektere og støtte hans beslutning," sagde SC-anfører Christian Günter i søndags:"Han er en fremragende træner og et fremragende menneske, for hvem der er mere end fodbold."