Kun detaljer mangler: Kompany på vej til managertjans i  FC Bayern München

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kun detaljer mangler: Kompany på vej til managertjans i FC Bayern München

Vincent Kompany bliver sandsynligvis ny træner i FC Bayern München.
Vincent Kompany bliver sandsynligvis ny træner i FC Bayern München.AFP
Ifølge transfereksperten Fabrizio Romano bliver Vincent Kompanys skifte til reservebænken hos de tyske rekordmestre FC Bayern München mere og mere sandsynligt. Kun nogle få detaljer mangler stadig at blive afklaret.

Efter talrige afvisninger og rygter vil jagten på en træner i FC Bayern München sandsynligvis blive afsluttet i løbet af få dage.

Ifølge samstemmende medierapporter er forhandlingerne med Vincent Kompany i den afsluttende fase.

Som den anerkendte transferekspert Fabrizio Romano rapporterer fredag aften, er der kun få detaljer tilbage, der skal afklares, før den egentlige kontrakt kan underskrives.

Det vil blot være Kompanys tredje periode som cheftræner i den professionelle verden. Den 38-årige har allerede trænet traditionsklubben RSC Anderlecht i sit hjemland Belgien og er i øjeblikket på kontrakt hos Burnley FC.

Sidste år førte han den nordengelske klub fra den næstbedste række Championship til direkte oprykning til Premier League.

Nedrykning med Burnley

I den bedste række fik Kompany vist sine begrænsninger for første gang. Han var ikke i stand til at undgå nedrykning. Med kun 24 point sluttede holdet sæsonen på næstsidstepladsen. 

Den 38-årige har stadig kontrakt med Burnley frem til sommeren 2028, hvilket betyder, at FC Bayern bliver nødt til at overføre en overgangssum til nedrykkerne.

Oprindeligt gik der rygter om 150 millioner kroner. En enorm sum - den faktiske handel vil dog sandsynligvis være noget lavere. Ifølge Romano er forhandlingerne i den afsluttende fase, og der vil sandsynligvis komme en officiel udmelding i de kommende dage.

Langvarig kontrakt

Dette bekræftes også af Christian Falk fra avisen Bild. Han rapporterer, at den tidligere verdensklasseforsvarer er klar til at underskrive en kontrakt i München frem til 2027.

Kompany er ikke fremmed for Bundesligaen. Som spiller var han på kontrakt hos Hamburger SV mellem 2006 og 2008. Belgieren taler også flydende tysk.

I Säbener Straße er han udset til at efterfølge den uheldige Thomas Tuchel. I februar meddelte klubbens ledelse officielt, at den 50-årige ville forlade rekordmestrene ved udgangen af sæsonen.

Rygterne siger, at Tuchel vil fortsættte sin karriere i Premier League, hvor både hans tidligere klub.Chelsea FC og Manchester United anses for at være interesserede.

I de følgende uger har jagten på en træner i FC Bayern været en udmattende odyssé for sportsdirektørerne Max Eberl og Christoph Freund. Xabi Alonso, Julian Nagelsmann, Ralf Rangnick og Oliver Glasner har været blandt de mange kandidater, som af forskellige årsager valgte ikke at flytte til Isar.