Redaktørens valg: Vild weekend i sigte med "Der Klassiker", Miami Open og "Flandern Rundt"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktørens valg: Vild weekend i sigte med "Der Klassiker", Miami Open og "Flandern Rundt"
Eric Maxim Choupo-Moting og Mats Hummels i kamp i sidste års klassiker
Eric Maxim Choupo-Moting og Mats Hummels i kamp i sidste års klassikerAFP, Flashscore
Klubfodbolden vender tilbage i denne weekend, og det med et brag, hvor Tysklands mest profilerede derby finder sted, før Manchester City og Arsenal spiller, hvad der kan ligne en titelafgørelse. Derudover byder weekenden også på afgørelsen i Miami Open samt det prestigefyldte cykelløb Flandern Rundt.

Her er, hvad vi skal holde øje med de næste par dage.

Fredag den 29. marts

Miami Open finalerunder - fra Kl. 20:00

Der er fire mænd og to kvinder tilbage i Miami Open i weekenden, og selv om ingen af dem er nummer et eller to i verden, kommer ingen af de sidste fire kampe til at mangle kvalitet.

Den første kamp fredag aften er en gentagelse af sidste års finale, hvor den regerende mester Daniil Medvedev (28) møder årets spiller indtil videre, Jannik Sinner (22). Efter at have tabt adskillige finaler til Sinner, Novak Djokovic og Carlos Alcaraz, vil russeren være opsat på at bevise, at han er en del af en Big Four i toppen af herrernes tennis men Sinner har forbedret sig meget i løbet af de sidste 12 måneder.

Derefter skal to spillere med stigende formkurver i aktion, når Grigor Dimitrov (32) tager imod Alexander Zverev (26). Dimitrov leverede noget af det bedste tennis, der er set på touren i år, da han slog Carlos Alcaraz ud, men han bliver nødt til at gøre det igen, hvis han vil stoppe en stime på seks nederlag i træk mod Zverev. Da begge er to af de bedste spillere i det seneste halve år, bør dette blive en kamp på højt niveau.

Danielle Collins (30) skal forsøge at fuldende et eventyr ved at vinde den største titel i sin karriere. Amerikaneren, der er født og opvokset i Florida, har afgivet kun ét sæt på vej til finalen, og da hun ved, at dette er hendes sidste chance for at vinde sin hjemstats største turnering, før hun går på pension ved årets udgang, vil hun give alt for at triumfere. Det bliver dog ikke nemt, da verdens nummer tre, Elena Rybakina (24), der slog Clara Tauson ud af turneringen, står i vejen for hende.

Lørdag den 30. marts

Bayern München vs Borussia Dortmund - Kl. 18:30

Der Klassiker er i løbet af de sidste par årtier blevet et af de mest konkurrenceprægede opgør i Europa, hvor Bayern München og Borussia Dortmund konsekvent kæmper i toppen af Bundesligaen.

Rivaliseringen mellem de to hold har måske ikke den samme lange historie som andre prominente derbys i tysk fodbold, men den er på kort tid vokset et af sæsonens absolutte højdepunktere

Toppen af Bundesligaen
Toppen af BundesligaenFlashscore

Før lørdagens 135. udgave af Der Klassiker ser Bayern ud til at gå glip af den 12. titel i træk, da de er 10 point efter Xabi Alonsos Bayer Leverkusen, mens Dortmund fortsat er indblandet i en kamp om top fire med RB Leipzig.

Selvom ingen af holdene har fundet deres bedste form i denne sæson, vil både Thomas Tuchel og Edin Terzic være desperate efter at hente tre points i en kamp med så meget på spil og opbygge momentum forud for næste uges kvartfinaler i Champions League.

Der Klassiker skuffer sjældent, og mål og drama er aldrig en mangelvare. Den her kamp bør du ikke gå glip af.

Søndag den 31. marts

Flandern Rundt - Kl. 10:00

Efter Mads Pedersens flotte sejr i Gent-Wevelgem var de danske forhåbninger om en ny triumf i Flandern Rundt, hvor både Rolf Sørensen og Kasper Asgreen har triumferet før ganske store. Men de forhåbninger blev naturligvis en del dæmpede efter danskerens grimme styrt i Dwars Door Vlaanderen.

Wout van Aert (29) var ellers udset til at være løbets helt store hovedattraktion sammen med sin livslange rival Mathieu van der Poel (29) fra Holland, men Jonas Vingegaards voldsomt stærke hjælperytter styrtede ligesom Mads Pedersen i Dwars Door Vlaanderen og brækkede kravebenet, tre ribben og et brækket brystben, så han er ude af spillet i en overskuelig fremtid.

Hans hold vandt løbet i onsdags ved hjælp af amerikanske Matteo Jorgensen (24), som overtager føringen fra sin faldne kammerat, men de vil være hæmmet i deres kamp mod Van Der Poel og hans Alpecin-Deceuninck-hold uden deres vigtigste mand.

Mathieu van der Poel er den helt klare favorit i mændenes løb. Sidste års vinder Tadej Pogacar (25) deltager ikke, da han har valgt at forberede sig til Giro D'Italia samt de senere Ardenner-klassikere, hvilket betyder, at der ikke er de helt åbenlyse konkurrenter til Van Der Poel tilbage i feltet.

Der er dog en række outsidere, som ud over Mads Pedersen også inkluderer Stefan Kung (30), Julian Alaphilippe (31) og 2019-vinderen Alberto Bettiol (30), men på en af de helligste weekender i cykelsporten, hvor næsten halvdelen af Flandern-regionen rapporteres at være i vejkanten, vil det kræve et mirakel at stoppe Van Der Poel.

Manchester City vs Arsenal - Kl. 17:30

Tre hold kan stadig vinde den engelske titel i en af de mest spændende titelkampe nogensinde, og udfaldet af søndag aftens møde mellem Manchester City og Arsenal, vil spille en stor rolle i at afgøre, hvem der vinder den.

Arsenal rejser til Etihad som ligaens førerhold, men kun med de snævreste marginaler, da Liverpool ligger á point med dem og Manchester City er kun et enkelt efter, så der venter et kolossalt brag i Manchester.

Da Pep Guardiola og Mikel Artetas hold mødtes i en lignende vigtig kamp på samme bane i sidste sæson, stormede hjemmeholdet til en 4-1-sejr og sikrede sig værdifulde points i titelkampen, men Arsenal er et stærkere hold end dengang, så forvent, at dette bliver en meget tættere affære.

Stillingen i Premier League
Stillingen i Premier LeagueFlashscore

Det er bemærkelsesværdigt, at hvert af de tre mulige resultater højst sandsynligt vil sætte et andet hold i pole position til de sidste ni kampe. En sejr til Arsenal vil bringe dem foran Man City og lægge deres skæbne i deres egne hænder, en sejr til værterne vil gøre dem til favoritter, da de på papiret har et lettere slut-program end Liverpool, og en uafgjort vil bringe Liverpool to point foran på førstepladsen, hvis de slår Brighton tidligere på dagen.

Alle tre hold har præsteret på et så højt niveau, at det er let at se, at de ikke taber mange eller nogen point igen efter denne weekend, og dette opgør kan i sidste ende vise sig at blive afgørende for titlen.