"Midtjysk" tvekamp næsten afgjort: Dovbyk overhaler Sørloth på topscorerliste i 7-0-sejr

Den ene af de to topscorere i La Liga med fortid i FCM.
Den ene af de to topscorere i La Liga med fortid i FCM.AFP
En vild dyst mellem to tidligere angribere i FC Midtjylland i den spanske La Liga nærmer sig sin afgørelse.

Artem Dovbyk afsluttede fredag sin sæson med 90 minutters vild måljagt i Gironas hjemmekamp mod Granada.

Ukraineren scorede til 3-0 på straffespark i slutningen af første halvleg, men havde alt for travlt med at hente bolden ud af nettet til at juble.

Lidt mere jubel var der i anden halvleg, da han sparkede 5-0-målet i kassen, men igen var attituden den samme: Spillet skulle genstartes, så han kunne score en mere.

I slutminutterne kom forløsningen, da han omsatte endnu et straffespark til slutresultatet 7-0, og denne gang var smilet åbenlyst større.

Han slutter således sin utrolige debutsæson i La Liga med imponerende 24 mål i 36 kampe.

Han er dermed et mål foran Alexander Sørloth, men nordmanden har dog stadig lørdagens besøg hos Osasuna til at forbedre sin total.

Ligesom Dovbyk har Sørloth en fortid i FC Midtjylland. Nordmanden kom i sommeren 2017 og blev solgt hurtigt videre til engelske Crystal Palace efter en stærk halvsæson med 15 mål i 26 kampe.

Dovbyk ankom samme sommer og var FCM-spiller frem til 2020, men endte på langt mere beskedne ét mål i 22 kampe.

7-0-sejren var Gironas største nogensinde i La Liga i klubbens med afstand bedste sæson nogensinde.

Holdet ender på 81 point, og det er hele 32 point mere end i sidste sæson, hvilket er den største forbedring af et hold nogensinde i La Liga.

Allerede inden fredagens kamp var Girona sikret tredjepladsen efter Real Madrid og Barcelona og dermed deltagelse i Champions Leagues gruppespil efter sommerferien.