Rooney fortsætter trænergerningen hos akkurat overlevende Championship-klub

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rooney fortsætter trænergerningen hos akkurat overlevende Championship-klub

Wayne Rooney har tidligere stået i spidsen for blandt andet Derby County.
Wayne Rooney har tidligere stået i spidsen for blandt andet Derby County.Oli Scarff/AFP
Lørdag bekræfter Plymouth Argyle, at Championship-klubben har ansat 38-årige Wayne Rooney som ny cheftræner. I januar blev Rooney ellers fyret i Birmingham City, der endte som nedrykkere, efter blot to sejre i 15 kampe.

Wayne Rooney har fundet sin næste klub. Lørdag er den 38-årige engelske angriberlegende således blevet bekræfter som ny cheftræner i Plymouth Argyle, der i denne sæson med nød og næppe reddede skindet i Championship, ét point over stregen.

Klubbens ejer og formand, Simon Hallett, fortæller i en pressemeddelelse på klubbens hjemmeside, at Rooney imponerede stort i ansættelsesprocessen som en ”passioneret, intelligent og vidende kandidat.”

”Hans (Wayne Rooneys, red.) ambitioner og mål flugter helt perfekt med vores, og vi føler, at han er den perfekte kandidat til at skabe et underholdende og offensivt fodboldbrand, som vi alle gerne vil se, og hjælpe os med at opnå klubbens mission,” kommer det fra Hallett.

Samtidig fortæller Wayne Rooney, at han ser frem til netop at opbygge et hold, der kan spille ”omfattende fodbold.”

”Jeg har allerede oplevet på egen hånd, hvor talentfuld den nuværende spillertrup er – og også oplevet den utrolige atmosfære på Home Park (Plymouth Argyles hjemmebane, red.). Klubben er i gang med en spændende længere rejse med en progressiv plan på plads. Jeg er taknemlig for at få chancen for at være en del af det,” lyder det fra den efterhånden 38-årige englænder.

I 2023 formåede Plymouth at rykke tilbage i Championship, efter den sydengelske klub i 2010 rykkede ned i League One og straks fortsatte direkte ned i League Two. Siden har klubben måttet kæmpe for at genetablere sig i den næstbedste engelske række, og med placeringen som nummer 20 i årets Championship lykkedes det lige præcis at overleve.

Manden der førte Plymouth tilbage i Championship, Steven Schumacher, måtte klubben dog se gaflet af Stoke City i midten af december, og afløser Ian Foster overlevede kun i cheftrænerrollen frem til 1. april, hvorefter Plymouth altså har været uden permanent cheftræner med Neil Dewsnip i rollen som midlertidig chef.

Rooney skal nu forsøge at skaffe Plymouth nok en sæson i Championship, da overlevelse må antages at være det umiddelbare mål for klubben. Netop Rooney stod tidligere i denne sæson i spidsen for den klub, der måtte lade livet i Championship til fordel for Plymouth i nedrykningskampen.

Således stod den forhenværende Manchester United-stjerne i spidsen for Birmingham City i løbet af efteråret, da englænderen blev ansat i slutningen af oktober. Allerede i starten af januar måtte Rooney dog konstatere en fyreseddel i Birmingham efter kun to sejre i 15 kampe.

I Plymouth Argyle får Rooney blandt andre den tidligere AGF-stjerne Mustapha Bundu under sin ledelse. Jobbet er Rooneys fjerde som cheftræner, efter den forhenværende topangriber tidligere har stået i spidsen for Derby County, amerikanske DC United og senest altså føromtalte Birmingham City.