Jayson Tatum storspiller mod 76ers og fører Celtics til Eastern Conference-finalen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Jayson Tatum storspiller mod 76ers og fører Celtics til Eastern Conference-finalen
Bostons Jayson Tatum fejrer sin præstation med 51 point i Celtics' serieafsluttende sejr over Philadelphia 76ers
Bostons Jayson Tatum fejrer sin præstation med 51 point i Celtics' serieafsluttende sejr over Philadelphia 76ers
AFP
Det blev Boston Celtics, der trak det længste strå i den afgørende kamp mod Philadelphia 76ers, hvor særligt en spiller gjorde sig bemærket.

Jayson Tatum scorede søndag hele 51 historiske point og førte Boston Celtics til en sejr på 112-88 i den afgørende kamp syv mod Philadelphia 76ers og dermed til finalen i Eastern Conference. 

Jayson Tatum tilføjede desuden 13 rebounds, fem assists og et par steals.

Celtics' stærke forsvar neutraliserede den nyligt udnævnte MVP Joel Embiid, da Boston bookede en billet til Eastern Conference-finalen mod Miami Heat - det hold, som de slog i syv kampe i sidste års Conference-finale.

Jaylen Brown leverede 25 point for Boston, som for alvor trak fra  i tredje quarter i en ellers tæt kamp, da de vandt tredje quarter med hele 33-10.

Philadelphia gik seks minutter af perioden uden at score og var bagud med 26 point på vej ind i fjerde quarter, hvor Boston øgede føringen til 30 point med mindre end fire minutter tilbage af kampen.

Tatums 51 point overgik den rekord på 50 point, som Golden States Stephen Curry satte i kamp syv mod Sacramento Kings i første runde i denne måned.

Det var en fremragende præstation for Tatum, der havde en særdeles svær kamp i torsdags i kamp seks.

Søndag begyndte han sit mesterværk i kamp syv allerede fra starten af kampen.

76ers var foran efter første quarter, men Boston kom stærkt tilbage i andet quarter, Celtics førte derfor med 55-52 ved halvleg.

I tredje quarter var Boston-holdet dog klart overlegne. Tatum scorede 17 point i tredje quarter, hvor han scorede på fire af sine seks trepointsforsøg, mens de chokerede 76ers kæmpede slet ikke kunne finde et modsvar.

"Da jeg gik ind i kamp seks, var jeg for låst, jeg var for spædt i kroppen og tænkte på, hvad jeg skal gøre, hvor mange point jeg skal score," sagde Tatum.

Efter en let træning i lørdags sagde Tatum, at han var mere sig selv.

"Jeg spiller bedst, når jeg har det sjovt."

Jayson Tatum fra Boston Celtics fejrer en scoring
AFP

Det var endnu et knusende playoff-exit for 76ers og Embiid, der blev holdt nede på 15 point.

76ers var det tredjebedste hold i den regulære sæson efter Milwaukee Bucks og Boston, men selv med Embiid i en MVP-sæson lykkedes det ikke at omsætte det til succes i slutspillet.

De har nået slutspillet i seks sæsoner i træk, men er ikke kommet videre end anden runde.

Celtics tager imod Miami Heat i kamp et i Eastern Conference-finalen onsdag med en plads i NBA-finalen på spil.

Sidste år var Heat det bedst placerede i Eastern Conference. I år er de det første ottendeseedede hold, der har nået finalen siden Knicks i 1999.