NBA roundup: Jokic' triple-double sender Nuggets videre og Tatum holder Celtics i live

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
NBA roundup: Jokic' triple-double sender Nuggets videre og Tatum holder Celtics i live
Gordon (til venstre) jubler med Jokic (til højre)
Gordon (til venstre) jubler med Jokic (til højre)
Profimedia
Denver Nuggets knuste Phoenix Suns 125-100 torsdag og blev det første hold til at nå NBA-finalen, mens Boston Celtics fremtvang en afgørende syvende kamp mod Philadelphia 76ers.

Denver dominerede fra start til slut i Phoenix, da de slog Suns med 4-2 i deres bedst-af-syv-semifinale i Western Conference.

Nuggets nåede for første gang siden 2020 til conferencefinalerne. De skal møde enten de regerende mestre fra Golden State eller Los Angeles Lakers, som fører 3-2 i deres serie og tager imod Warriors fredag.

Den dobbelte MVP-vinder i NBA Nikola Jokic leverede sin tredje triple-double i serien og scorede 32 point, ti rebounds og 12 assists.

Nuggets fik Phoenix-publikummet til at blive utilfredse, da de var dominerende i stort set alle spillets facetter. En 81-51-føring til Denver ved halvleg udløste en del buh-råb fra tilskuerne til hjemmeholdet fra Phoenix.

Jamal Murray, der var tvivlsom til kampen grundet sygdom, scorede 26 point, og Kentavious Caldwell-Pope leverede 21 point for Denver.

Cameron Payne satte syv ud af ni trepointere og scorede i alt 31 point for Phoenix. Kevin Durant scorede 23 point og Devin Booker bidrog med 12 point.

Rutinerede Chris Paul manglede for fjerde kamp i træk grundet en lyskeskade, og center Deandre Ayton var også ude med en skade ribbenene. De to stjernespillere kunne måske have forhindre, at Suns endnu en gang røg ud. Det samme skete nemlig sidste år på hjemmebane mod Luka Doncic og Dallas Mavericks.

Durant var ikke med sidste år, da han ankom i februar fra Brooklyn Nets. I torsdags satte Durant kun ét af sine første ti skud, hvilket besværliggjorde tingene for Suns.

Han blev bedre i anden halvleg, men der var det for sent.

Tatum storspiller mod 76ers

I Philadelphia scorede Jayson Tatum 16 af sine 19 point i fjerde quarter, da Celtics slog 76ers med 95-86 og udlignede deres Eastern Conference-semifinale til 3-3.

Celtics er værter for kamp syv på søndag og skal forsøge at forhindre 76ers i at komme i finalen for første gang siden 2001 og holde kursen mod en tilbagevenden til NBA-finalerne selv.

Den nyudnævnte MVP Joel Embiid scorede 26 point og leverede ti rebounds for Philadelphia, mens den tidligere MVP James Harden scorede kun på fire ud af 13 skud.

Marcus Smart førte Celtics an med 22 point. Jaylen Brown bidrog med 17 point, og Malcolm Brogdon scorede 16 fra bænken.

Philadelphia førte 73-71 ved indgangen til sidste quarter og var foran med to point, da Tatum satte sit første trepointsskud i kampen og bragte Boston foran.

Tatum scorede derefter en step-back-trepointer over Tyrese Maxey, og endnu et par fra den anden side af banen, kom Celtics foran med 11 med 37,6 sekunder tilbage.

Slutspilsserien mellem Boston Celtics og Philadelphia 76ers afgøres på søndag i kamp syv.