Nuggets fortsætter stærk semifinalestart: Afgjorde sagerne i fjerde periode

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Nuggets fortsætter stærk semifinalestart: Afgjorde sagerne i fjerde periode
Nikola Jokić spillede en stor kamp natten til tirsdag, da han leverede hele 39 point mod Phoenix Suns.
Nikola Jokić spillede en stor kamp natten til tirsdag, da han leverede hele 39 point mod Phoenix Suns.
Matthew Stockman/Getty Images North America/Getty Images via AFP
I årets grundspil i verdens bedste basketliga, NBA, var der intet hold i Western Conference, der var bedre end Denver Nuggets. Anført af superstjernen Nikola Jokić, der i de seneste to sæsoner er blevet kåret som MVP, fik Colorado-mandskabet det første seed.

Og Jokić og Co. er da også kommet forrygende fra start i årets slutspil. I første runde blev det til en 4-1 sejr over Minnesota Timberwolves, der altså blot formåede at få skovlen under Denver i en enkelt kamp i en serie, som Mike Malones mandskab dominerede.

Også i semifinalen i Western Conference er Denver nu kommet stærkt fra land, for i de indledende to kampe mod et stjernespækket Phoenix Suns, der i februar fik tilført ingen ringere end Kevin Durant, er det blevet til to Denver-sejre, den seneste natten til tirsdag i et opgør, der endte 97-87.

Gæsterne fra Phoenix havde ellers en føring på otte point i midten af tredje periode, men i fjerde og sidste periode gik det helt skævt for Suns, der slet ikke kunne ramme i kurven, mens både Nikola Jokić og Jamal Murray trådte i karakter for hjemmeholdet.

Det var særligt førstnævnte, der stod for en stor præstation med 39 point, 16 rebounds og fem assists, men i løbet af slutspillet har Jamal Murray også været enormt stærkt spillende, og derfor var Nikola Jokić ikke sen til at rose canadieren.

"Han er vores bedste spiller, og vi følger hans eksempel i øjeblikket," kommer det ifølge ligaens hjemmeside fra serbiske Nikola Jokić ovenpå sejren.

Undervejs måtte Phoenix Suns ovenikøbet se sin erfarne point guard Chris Paul gå i omklædningsrummet med inderlårsproblemer, og den 37-årige stjerne returnerede aldrig, hvorfor spørgsmålet nu altså er, hvor slemt det står til med rutinerede Paul, der er blandt holdets ledere sammen med føromtalt Durant og superstjernen Devin Booker.

Andetsteds fik Philadelphia 76ers en helt perfekt start på semifinaleserien mod Boston Celtics, da Doc Rivers' mandskab stjal hjemmebanefordelen ved at vinde kamp et, der blev spillet på Bostons gulv i TD Garden i Massachusetts.

Her leverede James Harden er kæmpepræstation i Joel Embiids fravær. Den efterhånden erfarne guard noterede sig for hele 45 point og seks assists, mens også De'Anthony Melton gjorde sig positivt bemærket med 17 point fra bænken, fem ud af seks trepointsforsøg eksekveret af Melton.

Det var ellers ikke fordi, at Boston var skidt spillende, og hjemmeholdet satte således næsten 60 procent af alle deres skudforsøg, men det blev til blot 10 treere, mens gæsterne fra Philadelphia scorede hele 17 trepointsskud undervejs, hvorfor opgøret sluttede med cifrene 119-115.

I de to andre semifinaleserier mødes Los Angeles Lakers med de forsvarende mestre fra Golden State Warriors i Western Conference, mens Miami Heat og New York Knicks støder sammen i Eastern Conference. I førstnævnte serie er der endnu ikke spillet kampe, da Warriors' serie mod Sacramento Kings gik helt til kamp syv, mens Miami Heat tog første stik i serien mod Knicks.