Vild treer forlænger tæt serie, mens både Nuggets og Suns er klar til næste runde

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Vild treer forlænger tæt serie, mens både Nuggets og Suns er klar til næste runde
24-årige Trae Young er to gange i karrieren blev valgt som All-Star. Siden han i 2018 blev draftet, har han repræsenteret Atlanta Hawks.
24-årige Trae Young er to gange i karrieren blev valgt som All-Star. Siden han i 2018 blev draftet, har han repræsenteret Atlanta Hawks.
Maddie Meyer/Getty Images North America/Getty Images via AFP
Natten til onsdag blev to serier afgjort i NBA's slutspil, da både Denver Nuggets og Phoenix Suns fik spillet sig videre. Samtidig må Boston Celtics dog væbne sig med lidt tålmodighed, for et vild skud af Trae Young fik forlænget serien mellem Boston og Atlanta Hawks.

Det lignede længe, at Boston Celtics skulle tage fjerde og afgørende stik mod Atlanta Hawks i de to klubbers femte opgør i første runde af årets NBA-slutspil. Celtics, der var hjemme i TD Garden i Massachusetts, førte således i store dele af kampen, helt frem til de afsluttende minutter af fjerde periode.

Her fik Hawks dog stykket et flot comeback sammen, så da der manglede ganske få sekunder, førte Boston pludselig kun med ét enkelt point, efter Derrick White ramte begge sine free throws med 7 sekunder tilbage af kampen.

Efter en timeout blev det naturligt nok Hawks’ helt store stjerne, point guard Trae Young, der fik bolden i hånden, og så kunne den 24-årige texaner ellers drible bolden op på Celtics’ banehalvdel, hvor han ramte en lang treer til stillingen 119-117 med færre end tre sekunder tilbage af kampen.

Sådan endte det også, og dermed forlænger Atlanta serien, der nu går i kamp seks, hvilket samtidig giver Philadelphia 76ers et kærkomment ekstra pusterum, hvor superstjernen Joel Embiid kan få lov at komme sig ovenpå de knæproblemer, han døjer med.

Andetsteds fik Denver Nuggets lukket deres serie mod Minnesota Timberwolves, da de hjemme i Ball Arena i Colorado sejrede med 112-109 mod en ellers storspillende Anthony Edwards. Den unge Timberwolves-stjerne leverede 29 point.

Det var dog ikke nok, og Nikola Jokić stod også for en flot kamp, da serberen tegnede sig for endnu en triple-double, den ottende i playoff-regi i karrieren, med sine 28 point, 17 rebounds og 12 assists, mens også brandvarme Jamal Murray imponerede med 35 point.

Dermed er Denver altså klar til anden runde, og samtidig blev det klart, hvem de her skal møde, da Phoenix Suns også fik beseglet Los Angeles Clippers’ skæbne natten til onsdag. Med en 136-130-sejr hjemme i Footprint Center i Arizona, gjorde Suns det således til 4-1 i serien.

Uden de to helt store stjerner Kawhi Leonard og Paul George har Clippers har det ualmindeligt svært, og der var da heller ikke meget at stille op for Tyronn Lues mandskab, der særligt kom til kort overfor en storspillende Devin Booker.

Stjernespilleren hældte vanvittige 47 point i kurven og supplerede med 10 assists, den første spiller i historien til at notere sig for sådan en statline i en serieafgørende kamp.

Dermed er de første tre mandskaber altså klar til anden runde, da Philadelphia 76ers, Denver Nuggets og Phoenix Suns nu altså alle har vundet deres indledende serier mod henholdsvis Brooklyn Nets, Minnesota Timberwolves og Los Angeles Clippers.