Chokresultat i NBA: Storspillende Miami sender Milwaukee tidligt på sommerferie

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Chokresultat i NBA: Storspillende Miami sender Milwaukee tidligt på sommerferie
Jimmy Butler (til venstre) fik natten til torsdag endegyldigt skovlen under superstjernen Giannis Antetokounmpo (til højre) og Milwaukee Bucks.
Jimmy Butler (til venstre) fik natten til torsdag endegyldigt skovlen under superstjernen Giannis Antetokounmpo (til højre) og Milwaukee Bucks.
Stacy Revere/Getty Images North America/Getty Images via AFP
Det bliver ikke Milwaukee Bucks, der vinder titlen i årets NBA, som det ellers var tilfældet i 2021. Natten til torsdag måtte Giannis Antetokounmpo og resten af Bucks vinke farvel til årets slutspil og gå på tidlig sommerferie, for efter en forrygende kamp fem sikrede Miami Heat sig videre avancement. Samtidig blev en anden serie også afgjort, således at fem ud af otte serie i første runde nu har fundet en vinder.

Der var ikke ét eneste hold, der vandt flere kampe i denne sæsons grundspil af NBA, end Milwaukee Bucks gjorde. Med superstjernen Giannis Antetokounmpo i spidsen sejrede Mike Budenholzers mandskab i mere end 70 procent af sine 82 kampe før slutspillet.

Men nu er slutspillet allerede forbi for græsk-nigerianske Antetokounmpo og resten af Bucks-mandskabet. Natten til torsdag tabte de således kamp fem af deres første runde-serie mod Miami Heat, der ellers var endt som ottende seed, efter de første tabte til Atlanta Hawks og sidenhen slog Chicago Bulls i den såkaldte play-in turnering.

Det lignede ellers, at Bucks skulle tage sejren, for hjemmeholdet havde føringen med ganske få sekunder tilbage af kampens fjerde og sidste periode, men på et flot eksekveret lob og en hurtig afslutning fik Heats superstjerne Jimmy Butler udlignet, og så gik kampen ellers i overtid, hvor Miami Heat fik opbygget et forspring.

Heat brændte ellers et skud med cirka 10 sekunder tilbage af overtiden, men af uransagelige årsager valgte Mike Budenholzer ikke at benytte sig af de to timeouts, han havde tilbage, og i stedet endte guard Grayson Allen med at drible uret ud og ikke engang få sendt et skud afsted, selvom stillingen blot var 128-126, hvilket altså endte som kampens resultat.

Bucks fik da også en elendig start på serien, da man allerede i kamp nummer ét smed den hjemmebanefordel, man havde fra start. Selvom Giannis og Co. i kamp to fik udlignet, så fik Bucks aldrig ramt det niveau, der gjorde dem til ligaens bedste mandskab i grundspillet.

Også Giannis Antetokounmpo havde en svær serie, da han kæmpede med fysiske problemer og skadeskvaler, men ikke desto mindre diskede den forhenværende MVP op med vanvittige 38 point og 20 rebounds, mens det hos Miami Heat var Jimmy Butler, der bar læsset med sine 42 point.

Med sine 56 point i forrige opgør, stod Butler altså for mere end 95 point i løbet af de to seneste kampe, og han er blot den syvende spiller i historien til at score mere end 95 point i løbet af to slutspilskampe i streg. Ingen har formået at gøre det flere gange end Michael Jordan, der gjorde det hele otte gange.

I anden runde skal Miami Heat ud i endnu en bedst-af-syv-serie, denne gang mod New York Knicks, der ligeledes natten til torsdag fik spillet sig videre i årets playoff, da de vandt kamp fem mod Cleveland Cavaliers, hvormed de gjorde det til 4-1.

Andetsteds blev to serie forlænget, mest nævneværdigt fik Memphis Grizzlies standset LeBron James og Co. og fremtvunget en kamp seks, efter Los Angeles Lakers ellers havde vundet to opgør i streg. Således fører LeBron og Co. nu serien med 3-2.

Vinderne af serien mellem Grizzlies og Lakers ved endnu ikke, hvem de støder ind i, for også i serien mellem Golden State Warriors og Sacramento Kings skal der en kamp seks og potentielt en kamp syv til. Natten til torsdag tog Golden State Warriors en føring på 3-2 i den californiske dyst, da de sejrede 123-116 i Golden 1 Center i den californiske hovedstad, Sacramento.

Således er fem af de i alt otte første runde-serier nu afgjort. Kun ét hold formåede at spille sig videre fra første runde på blot fire kampe. Philadelphia 76ers sendte således Brooklyn Nets ud med en sikker sejr på 4-0 i kampe.