Alpine skistjerner er blevet et mål for klimaaktivister: Må under politibeskyttelse

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Alpine skistjerner er blevet et mål for klimaaktivister: Må under politibeskyttelse
Mikaela Shiffrin er angiveligt blevet et mål for klimaaktivister:
Mikaela Shiffrin er angiveligt blevet et mål for klimaaktivister: AFP
De alpine skistjerner Aleksander Aamodt Kilde og hans kæreste, Mikaela Shiffrin, har ifølge den schweiziske avis Blick fået politibeskyttelse under VM i Courchevel eftersom de har modtaget stor kritik fra miljøaktivister.

De to alpine skistjerner er blevet et mål for klimaaktivistgruppen Extinction Rebellion efter at det kommet frem at Shiffrin bruger en helikopter til at komme frem og tilbage mellem de forskellige anlæg i VM-området. 

En række af udøverne ved VM er blevet tilbudt helikopterservice under VM for at mindste rejsetiden og de ubekvemmeligheder det måtte medføre.

Det fik i sidste uge en fransk afdeling af Extinction Rebellion til at lancere en fredelig protest i Gap under sloganet "Hverken helikoptere eller OL" ("Ni hélicos, ni JO!") eftersom Hautes-Alpes-regionen siges at være interesseret i at være vært for vinter-OL 2034 eller 2038.

Shiffrin har imidlertid sagt nej til at benytte sig af helikopter-servicen og samtidig har hun med støtte fra 142 yderligere atleter givet udtryk for, at det alpine cirkus skal søge mere bæredygtige løsninger omkring, hvordan sporten er organiseret i et brev til ledelsen for the Internationale Ski Forbund, FIS.

Ifølge det østrigske nyhedsagentur APA tager Shiffrin turen mellem Meribel og Courchevel i bil, en tur på ca. 40 minutter.