Stor græsk slalomoverraskelse i Chamonix: Kun slået af erfaren schweizer

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Stor græsk slalomoverraskelse i Chamonix: Kun slået af erfaren schweizer
AJ Ginnis havde svært ved selv at tro det, da han hentede karrierens første World Cup-podie i Chamonix lørdag.
AJ Ginnis havde svært ved selv at tro det, da han hentede karrierens første World Cup-podie i Chamonix lørdag.
Jeff Pachoud/AFP
Græske AJ Ginnis overraskede stort, da der lørdag blev kørt slalom i franske Chamonix. Her var det kun schweiziske Ramon Zenhäusern, der kunne slå den 28-årige græker, der dermed tog karrierens allerførste World Cup-podie.

Grækenland plejer ikke ligefrem at rime på alpint skiløb. Nuvel, det er da muligt at stå på ski i Grækenland, eksempelvis på bjerget Parnassos, ikke én eneste gang i den alpine World Cup-historie, er det blevet til græsk sejr.

Lørdag var det lige ved og næsten, at det græske flag kunne tilføjes listen over nationer med en World Cup-vinder. For ud af det blå leverede AJ Ginnis en stor, stor præstation i Chamonix, og der var faktisk kun én eneste løber, schweiziske Ramon Zenhäusern, der kunne slå grækeren.

Efter et godkendt første gennemløb lå AJ Ginnis, der debuterede på World Cup-niveau i 2014, som nummer 23, men i et særdeles teknisk udfordrende andet gennemløb ramte grækeren den ene helt perfekte linje efter den anden.

Ingen kørte et hurtigere andet gennemløb end Ginnis, der har græsk far og amerikansk mor, og flyttede først til Østrig som 12-årig og senere til USA for at jagte drømmen om en karriere som professionel skiløber. 28-årige Ginnis overlevede således det ene angreb efter det andet.

Det var Ramon Zenhäuserns femte World Cup-sejr i karrieren.
Jeff Pachoud/AFP

På den svære banesætning kørte både norske Henrik Kristoffersen, nummer to i den samlede slalomstilling, og franske Clément Noël, der ellers førte efter første gennemløb, af banen, da de begge missede en port. Kristoffersen havde ellers mulighed for at kravle op på førstepladsen i den samlede slalomstilling, da etter Lucas Braathen ikke var til start, efter nordmanden forleden blev opereret for blindtarmsbetændelse.

Også Loïc Meillard kørte af undervejs, og der var i alt hele syv ud af de 30 startende løbere til andet gennemløb, der ikke fik gennemført den svære bane på La Verte des Houches, der lagde piste til lørdagens slalomløb.

Kun Ramon Zenhäusern formåede at vippe AJ Ginnis ud af det hot seat, som grækeren ellers fik lov at indtage ganske længe. Den schweiziske tometermand har ellers kæmpet med sine præstationer ganske længe, og ikke siden december 2020 havde Zenhäusern vundet et World Cup-løb.

Allerede i slutningen af januar viste schweizeren dog, at han var ved at finde niveauet igen, da han i Schladming sluttede som nummer to i slalomdisciplinen, der er den absolutte favoritdisciplin hos den 30-årige schweizer.

Slalomløbet var den sidste generalprøve før verdensmesterskaberne, der fra 7. februar afvikles i Courchevel og Méribel. Her er slalomløbet dog det allersidste, hvorfor Zenhäusern må væbne sig med tålmodighed, før han kan forsøge at gentage sin lørdagssejr fra Chamonix.

I den samlede World Cup-stilling er det fortsat Marco Odermatt, der fører helt suverænt foran den norske duo Aleksander Aamodt Kilde og Henrik Kristoffersen. Ingen af de tre fik altså point på kontoen lørdag, for hverken Odermatt eller Aamodt Kilde var til start, mens Kristoffersen altså ikke gennemførte sit andet gennemløb.