Suveræn schweizer dominerede i norsk fiasko: Enkelt sving blev dyrt for nordmænd

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Suveræn schweizer dominerede i norsk fiasko: Enkelt sving blev dyrt for nordmænd
Det gav pote for Marco Odermatt at vælge en aggressiv og modig linje gennem Delta-svinget i Cortina d'Ampezzo.
Det gav pote for Marco Odermatt at vælge en aggressiv og modig linje gennem Delta-svinget i Cortina d'Ampezzo.
Marco Bertorello/AFP
Marco Odermatt blev ikke for alvor presset, da han for anden dag i streg vandt Super G-konkurrencen i Cortina d'Ampezzo. Nærmeste konkurrent var mere end et halvt sekund efter den fantastisk schweizer, blandt andet fordi den norske førsteudfordrer, Aleksander Aamodt Kilde, kørte af banen.

Det var meningen, at norske Aleksander Aamodt Kilde skulle være førsteudfordrer til schweiziske Marco Odermatt, da der søndag blev kørt Super G i italienske Cortina d’Ampezzo.

Men det endte som en katastrofal dag for nordmændene, for både Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted udgik på den pittoreske piste Olimpia delle Tofane, der i 1956 lagde sne til styrtløbet ved Vinter-OL, hvor legendariske Toni Sailer sejrede.

Mange løbere havde problemer i det teknisk udfordrende Delta-sving på den øverste halvdel af banen, og det var lige netop her Aamodt Kilde og Smiseth Sejersted kørte af banen til stor norsk skuffelse.

"Jeg troede, at vi havde en god plan derind (til svinget, red.), men når begge to kører ud der, gav de oplysninger, som vi gav dem, åbenbart ikke mening eller var ikke helt rigtige. Vi skal klart gøre det bedre, så det er skidt," fortæller den norske farttræner Pete Andersson til Viaplay.

Marco Odermatt har vundet otte World Cup-sejre i denne sæson.
Marco Bertorello/AFP

Det blev dog heller ikke en østriger, ligesom Sailer, der sejrede søndag, selvom Vincent Kriechmayr, der forleden vandt det sagnomspundne Streif-styrtløb, var hurtigst øverst på pisten, indtil han, ligesom de to nordmænd, valgte en forkert linje gennem Delta-svinget. 

Schweiziske Marco Odermatt, der fører den overordnede World Cup såvel som Super G-konkurrencen, var dog helt suveræn. Schweizeren vandt med over et halvt sekund ned til nærmeste konkurrent, italienske Dominik Paris, mens Kriechmayrs landsmand, Daniel Hemetsberger, tog sig af tredjepladsen. 

25-årige Odermatt, der debuterede på World Cup-niveau i 2016, har været fantastisk kørende i Super G i denne sæson, og det var således Super G-sejr nummer fire – og sejr for anden dag i træk i Cortina d’Ampezzo – i denne sæson for Odermatt, og med blot to Super G-konkurrencer tilbage, ser det godt ud for schweizeren.

Sejren var samtidig den 19. World Cup-sejr i karrieren for Odermatt. Nu venter en enkelt slalomkonkurrence i franske Chamonix, før verdensmesterskaberne i starten af februar afvikles i Courchevel og Méribel. Her må Odermatt regnes blandt favoritterne til at tage guldet i særligt storslalom og Super G.