Shiffrin sikrer syvende VM-guld med sejr i storslalom - En sejr fra legenden Stenmark

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Shiffrin sikrer syvende VM-guld med sejr i storslalom - En sejr fra legenden Stenmark
Shiffrin tordner mod Ingemar Stenmarks rekord.
Shiffrin tordner mod Ingemar Stenmarks rekord.
FABRICE COFFRINI/AFP
Den amerikanske skisportsstjerne Mikaela Shiffrin kunne torsdag fejre karrierens syvende VM-guld.

Det blev en kendsgerning, da hun vandt storslalomkonkurrencen i franske Meribel.

Shiffrin har tidligere været tæt på guld ved det igangværende VM, men først i storslalom fik hun det til at gå op i en højere enhed.

Shiffrin førte efter første gennemløb, og efter det andet gennemløb var hun 0,12 sekunder hurtigere end italieneren Federica Brignone på andenpladsen.

Norske Ragnhild Mowinckel vandt bronze og var 0,22 sekunder langsommere end Shiffrin. Mowinckel lå nummer seks efter første gennemløb.

Danske Ida Sofie Bünsov Brøns blev nummer 46 i konkurrencen, mens Kristiane Roer Madsen udgik allerede i første gennemløb.

Shiffrins guldmedalje kom i hus, dagen efter at hendes træner, Mike Day, rejste hjem.

Shiffrin fortalte tirsdag Day, at hun ønskede at stoppe samarbejdet, når sæsonen sluttede. Men træneren valgte altså at forlade Shiffrins lejr med det samme.

Tidligere ved dette VM fik Shiffrin sølv i super-G. På lørdag er hun favorit til at vinde mere guld i favoritdisciplinen slalom.

Mikaela Shiffrin har i sin karriere nu vundet i alt 13 VM-medaljer, hvoraf syv er af guld.

I World Cup-sammenhæng er hun tæt på at tangere en legendarisk rekord. Med 85 sejre er hun således kun en enkelt fra at komme op på siden af Ingemar Stenmark, der i sin karriere vandt 86 World Cup-løb, hvilket er flest af alle på tværs af kønnene.