NBA Round-up: Celtics banker Warriors og Clippers slår Timberwolves

Celtics er på vej frem
Celtics er på vej fremAFP
NBA's førende hold, Boston, leverede en historisk præstation, da de søndag slog Golden State Warriors med 140-88 og forlængede Celtics' sejrsstime til 11 kampe.

Det var den tredjestørste blowout-sejr i Celtics ' historie, som går tilbage til 1946.

Bostons Jaylen Brown scorede 25 af sine 29 point i en rekordstor første halvleg, mens Jayson Tatum fejrede sin 26-års fødselsdag ved at score 22 af sine 27 point i løbet af de første to quarters.

"Det er deroppe. Fantastisk fødselsdag. Jeg er nødt til at gøre det, jeg elsker, foran de bedste fans i verden og vinde," sagde Tatum.

Celtics blev den første klub i NBA's historie til at vinde tre kampe i samme sæson med 50 point eller mere. Celtics slog Indiana 155-104 i november og i sidste måned Brooklyn 136-86.

Selvom den store lettiske spiller Kristaps Porzingis sad ude med en forstrækning i venstre lår, førte værterne fra Celtics med 82-38 efter andet quarter, deres største pauseføring i holdets historie, og Warriors' største pauseunderskud nogensinde.

"Det var meget sjovt," sagde Bostons Derrick White. "Det var en god start. Man forventer aldrig, at sådan noget skal ske."

Celtics lavede ti 3-pointere i det første quarter, deres højeste antal i noget quarter i denne sæson.

Warriors skød 34,9 % (15 af 43) i første halvleg, tre af 18 3-pointere og lavede otte turnovers, mens Celtics skød 60 % (30 af 50) i første halvleg, 15 af 24 fra distancen og kun lavede én turnover.

Topspillerne så ikke meget af banen i anden halvleg. Boston udbyggede føringen til 115-62 efter tre kvarter, og reserverne cruisede til målstregen, da Celtics forbedrede sig til 29-3 på hjemmebane i denne sæson.

Boston, der fører Eastern Conference, forbedrede ligaens bedste statistik til 48 sejre og 12 nederlag, mens Golden State har 32 sejre og 28 nederlag og ligger på niendepladsen i Western Conference.

"Vi har en masse erfaring. Vi er vokset, vi er modnet," sagde Brown.

"Der er stor respekt for Golden State Warriors, men vi føler, at det er vores tid nu."

Minnesota Timberwolves (42-19) faldt fra førstepladsen i vest efter at have tabt hjemme 89-88 til Los Angeles Clippers, mens Oklahoma City (42-18) sikrede sig førstepladsen ved at vinde i Phoenix 118-110.

Kawhi Leonards to frikast med 13 sekunder tilbage gav Clippers en føring på 89-86. Minnesotas Anthony Edwards kørte til kurven for en dunk med tre sekunder tilbage, men Timberwolves nåede ikke at få bolden tilbage.

Leonard førte Clippers med 32 point, mens Edwards førte Minnesota med 27.

Shai Gilgeous-Alexander scorede 35 point for Oklahoma City, mens Bradley Beal førte Suns an med 31 point, og Jusuf Nurkic noterede sig for hele 31 rebounds for Phoenix, hvilket er klubrekord.

Doncic stråler i nederlag

I Dallas lavede Mavericks-stjernen Luka Doncic en triple-double i nederlaget på 120-116 mod Philadelphia 76ers.

Tobias Harris scorede 28 point, Tyrese Maxey tilføjede 24, og Kelly Oubre Jr. bidrog med 21 fra bænken for Sixers (35-25), som fortsat er uden den skadede regerende NBA MVP Joel Embiid.

Slovenske Doncic sluttede med 38 point, 11 rebounds og ti assists, mens Kyrie Irving leverede 28 point for Dallas, som faldt ned på ottendepladsen i Western Conference med en statistik på 34-27.

I Cleveland scorede Donte DiVincenzo 28 point, og Josh Hart havde en triple double med 13 point, 19 rebounds og ti assists for at sætte gang i New Yorks 107-98 sejr over Cavaliers.

New Yorks Jalen Brunson blev skadet i kampens indledende sekunder, hvor han holdt sit venstre knæ, før han humpede ud af banen.

Cavaliers var uden Donovan Mitchell på grund af en skade.

Den franske rookie Victor Wembanyama scorede 31 point, tog 12 rebounds og tilføjede seks assists og seks blokerede skud i San Antonio Spurs' sejr på 117-105 over Indiana.

R.J. Barrett scorede 23 point, mens Immanuel Quickley stod for 22 point og 11 assists for at føre Toronto over Charlotte 111-106.

Paolo Banchero scorede 29 point for Orlando i hjemmesejren på 113-91 over Detroit.