NBA Round-up: Wembanyama med en sjælden triple-double - Dallas' storform fortsætter

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

NBA Round-up: Wembanyama med en sjælden triple-double - Dallas' storform fortsætter

Victor Wembanyama (i luften) forbløffer NBA.
Victor Wembanyama (i luften) forbløffer NBA.Profimedia
Efter en kort pause på grund af Super Bowl var NBA tilbage i fuld sving i nat. Det franske stortalent Victor Wembanyama leverede en forrygende indsats.

Det at lave en Triple-double er et symbol på en helt igennem fremragende præstation. Mens spillere som Nikola Jokic eller Luka Doncic jævnligt opnår det, er der andre, som aldrig gør det i hele deres karriere. Unge Victor Wembanyama havde allerede noteret sig for én, og nu har den unge franskmand gjort det igen.

For mens de tre kategorier, der normalt finder vej til tocifrede tal, er point, rebounds og assists, var franskmandens ikke assists, men blokeringer. I San Antonio Spurs' 122-99-sejr over Toronto Raptors leverede Wembanyama 27 point, 14 rebounds, ti blokeringer og fem assists - så en sjælden quadruple-double var ikke helt uden for rækkevidde.

"Han gjorde lidt af det hele. Han er en talentfuld spiller på alle områder. Han har en god fornemmelse for spillet og viser det på mange måder, hvad enten det er afleveringer, beslutninger eller blokering af skud," sagde Spurs-træner Gregg Popovich efter kampen.

Holdkammeraten Devin Vassell, som selv scorede 25 point, morede sig: "Jeg tror ikke, det står i scoutingrapporten, at han kan blokere skud. Det lærer de nok en dag." Rookien Victor Wembanyama fører ligaen i denne kategori med 3,2 blokeringer pr. kamp.

På Toronto Raptors-holdet, som solgte Dennis Schröder til Brooklyn Nets i sidste uge, blev Gradey Dick sit holds topscorer med 18 point.

Mavericks på vej frem

Efter seks nederlag i otte kampe ser Dallas Mavericks ud til at have fundet rytmen igen. Deres 112-104-sejr over Washington Wizards var deres femte sejr i træk, og de vinder terræn i den tætte kamp om den sjette playoff-plads.

Luka Doncic var endnu en gang sit holds bedste spiller med en triple-double. Spilleren stod for 26 point, 11 rebounds og 15 assists.

Mens co-superstjernen Kyrie Irving også scorede 26 point, var der også fokus på Daniel Gafford, som lavede en stor double-double med 16 point og hele17 rebounds i sin anden kamp, siden han blev solgt fra Washington. Han forstod hurtigt sin rolle i at sætte Doncic i scene: "Eller, helt ærligt, jeg går bare af vejen. Lad ham gøre det, han skal. Der kommer mange sene og gode afleveringer."

På den anden side blev Deni Avdija topscorer, mens Tyus Jones (14 point, 16 assists) og Marvin Bagley (12 point, 13 rebounds) scorede double-doubles.

NBA-resultaterne fra natten til mandag i overblik:

Charlotte Hornets 111-102 Indiana Pacers

Cleveland Cavaliers 121:123 Philadelphia 76ers

Atlanta Hawks 126:136 Chicago Bulls

Toronto Raptors 99:122 San Antonio Spurs

Houston Rockets 105:103 New York Knicks

Memphis Grizzlies 87:96 New Orleans Pelicans

Milwaukee Bucks 112:95 Denver Nuggets

Dallas Mavericks 112:104 Washington Wizards

Utah Jazz 107:129 Golden State Warriors

Los Angeles Clippers 100:121 Minnesota Timberwolves