NBA-opsamling: Mavericks slår Clippers og går videre, Magic holder sig i live

Luka Doncic fra Dallas Mavericks reagerer i løbet af fjerde quarter mod Los Angeles Clippers.AFP
Dallas Mavericks slog Los Angeles Clippers 114-101 og gik fredag videre til anden runde af NBA-slutspillet, mens Orlando fremtvang en afgørende kamp syv mod Cleveland på trods af 50 point fra Cavs-stjernen Donovan Mitchell.

Magic dominerede sent på hjemmebane i Orlando for at overvinde en ellers heroisk præstation fra en storspillende Donovan Mitchell og slog dermed Cavaliers med 103-96 for at udligne deres bedst-af-syv-serie i Eastern Conference i første runde til tre kampe hidtil til hver.

I Dallas scorede Luka Doncic 28 point og Kyrie Irving 30, 28 af dem i anden halvleg, da Mavericks sikrede sig en 4-2-sejr i Western Conference over Clippers, som igen var uden den skadede stjerne Kawhi Leonard.

Doncic tilføjede syv rebounds og 13 assists for at få en smule hævn over et Clippers-hold, der slog hans Mavs ud i første runde i både 2020 og 2021.

Dallas skal nu møde Oklahoma City Thunder, de overraskende topseedede i Western, som slog New Orleans 4-0 i første runde.

Serien vil byde på et spændende opgør mellem den slovenske stjerne Doncic og Oklahoma Citys Shai Gilgeous-Alexander, begge finalister i Most Valuable Player-prisen sammen med Nikola Jokic - hvis regerende mester Denver Nuggets møder Minnesota i anden runde.

"Vi holdt sammen," fortæller Doncic om et Mavs-mandskab, der førte med 13 i anden periode, men som Clippers fik udlignet til 52-52 ved pausen.

Irvings penetrerende layup i det første minut af tredje periode bragte Dallas foran for altid.

Det var kun begyndelsen på Irvings blændende opvisning i anden halvleg, som også bød på en trepointsscoring i ubalance, da han blev fejlet, og Irving konverterede frikastet og bragte Mavs foran med 24 point.

Hans præstation fik den tidligere holdkammerat LeBron James til at tweete sin beundring, som Doncic gentog efter kampen.

"Han er fantastisk," kommer det fra Doncic om Irving, som vandt en titel med James og Cleveland Cavaliers i 2016 og kom til Mavs sidste år.

"Tæl ham aldrig ude - det er fantastisk bare at have ham på vores hold."

Paul George scorede 18 point og tog 11 rebounds for Clippers. James Harden scorede 16 point og lavede 13 assists.

"Fuld holdindsats"

I Orlando scorede Paolo Banchero 10 af sine 27 point i fjerde periode, hvor han med en trepointsscoring bragte Magic foran med 3 minutter og 39 sekunder tilbage at spille i en tæt kamp, der bølgede frem og tilbage.

Franz Wagner tilføjede 26 point for Orlando, og Jalen Suggs lavede seks trepointsscoringer på vej mod 22 i det, Wagner kaldte en "fuld holdindsats."

Det var ikke den slags sejr, som Orlando skabte i kamp tre og fire, men Magic havde nok til at overvinde Mitchell, som tydeligvis var plaget af en irriterende knæskade, men som ikke desto mindre lavede alle 18 af Cavs' point i fjerde quarter.

"Det er klart, at Mitchell havde en fantastisk kamp, men vi holdt fast og fik stoppet kampen, da vi havde brug for det," fortæller Wagner.

"Hele gruppen blev bare ved."

Serien står lige med tre kampe til hver, og Cavs er værter for kamp syv på søndag. For at gå videre til anden runde mod Boston Celtics skal Magic gøre det, som ingen af holdene har gjort i denne serie, nemlig vinde på udebane.

Cleveland lavede kun syv trepointsscoringer, men dominerede kampen for at holde den tæt.

Cavs var bagud med fire ved pausen, men fortsatte med at angribe kanten og førte med 13-0 i tredje quarter til 62-55.

Mitchell forlod kortvarigt banen i tredje quarter, men vendte tilbage for at afslutte perioden med en floater, der sendte Cleveland ind i fjerde quarter med en føring på 78-73.

Føringen skiftede hænder fem gange i den sidste periode, før Magic trak fra.

"Alt, hvad der skete i aften, er overstået," fortæller Mitchell.

"(Vi, red.) går videre og finder en måde at vinde på hjemmebane, som vi har gjort."