Bakken Bears tager første stik efter tæt DM-finale

Bakken Bears tager første stik efter tæt DM-finaleProfimedia
Bakken Bears kom torsdag aften et skridt nærmere klubbens ottende DM-titel på stribe.

I den første finale mod Team FOG Næstved vandt Bakken Bears hjemme med 94-90 efter at have været i fin kontrol langt inde i kampen.

Næstved fik dog skabt stor spænding i fjerde quarter, og kampen var på vippen indtil sidste minut.

Første quarter startede meget lige, men Bakken sluttede bedst af ved at komme fra 14-16 til 26-19 i de sidste minutter.

I andet quarter førte Bakken flere gang med ni point, og halvvejs i kampen lød forspringet på 49-41.

Det lignede en afgørelse, da Bakken i tredje quarter bragte sig foran med 71-53, men så fulgte en gylden periode for Næstved.

Næstved scorede de seks sidste point i tredje quarter og de seks først point i sidste quarter, og så var afstanden skrumpet fra 18 til 6 point.

Midt i sidste quarter førte Bakken blot med 81-78. Aarhus-holdet fik ny luft ved 88-81, men Næstved reducerede til 85-88.

Sjællænderne forsøgte sig med et trepointsforsøg ved stillingen 86-89 i sidste minut, men uden held, og i stedet øgede Bakken afgørende i den anden ende, før Næstved pyntede på facit med tre point i sidste angreb.

I finaleserien spilles der bedst af syv kampe. Finale nummer to spilles i Næstved på mandag.

Sidste år vandt Bakken finaleserien over sydsjællænderne med 4-0 i kampe. Det var aarhusianernes syvende DM-guld i træk og nummer 21 i historien. Team FOG Næstved har aldrig været dansk mester.