NBA: Stjerneduoer fører Celtics og Mavericks til playoff-sejre

Jayson Tatum fra Boston Celtics reagerer efter at have scoret en kurv mod Cleveland Cavaliers.AFP
Jayson Tatum og Jaylen Brown scorede tilsammen 61 point og førte Boston Celtics til en sejr over Cleveland i NBA-playoff lørdag, mens Kyrie Irving og Luka Doncic var forrygende for Dallas, som fik en sejr over Oklahoma City.

Jayson Tatum scorede 33 point og Jaylen Brown 28, da topseedede Boston Celtics, der tabte til Cavaliers på hjemmebane i kamp 2, slog Cavs 106-93 i Cleveland. Celtics er dermed foran med 2-1 i Eastern Conference-semifinalen, hvor der spilles bedst af syv kampe.

For Dallas scorede Kyrie Irving 14 af sine 22 point i anden halvleg, og Luka Doncic scorede 22 point og tog 15 rebounds, da Dallas Mavericks fik en sejr på 105-101, så de nu fører 2-1 mod Oklahoma City, der er topseedet i Western Conference.

Celtics kom ud af en tæt første quarter med en smal føring på to point og kom ikke bagud i resten af kampen.

"Vi ville bare komme tilbage," sagde Tatum, efter at de havde øget deres forspring til 23 point ved at åbne tredje quarter med en 14-0-scoring.

"Vi stod med ryggen mod muren, så det var en god test for os at se, hvordan vi reagerede," sagde Tatum. "Vi var klar til at tage udfordringen op."

Donovan Mitchell scorede 33 point for Cavaliers, men så ud til at vride om på sit venstre knæ i fjerde quarter.

I Dallas måtte Mavericks grave dybt, da Thunder leverede en solid defensiv indsats.

Irvings stjernestund i anden halvleg omfattede en floater, der bragte Dallas foran med fem point, da der manglede 39,3 sekunder.

Irving 'gør det hele'

Den slovenske stjerne Doncic fik endnu et slag, blandt andet grundet et hårdt fald på ryggen efter en kollision med Luguentz Dort i luften, og sagde, at han forstrakte sit højre knæ, da kampen sluttede.

"Vi fik sejren, det er det eneste, der betyder noget," sagde Doncic, som på spørgsmålet om, hvad der gjorde mest ondt - knæet, ryggen eller den ømme ankel - svarede "det hele".

P.J. Washington førte Mavs an med 27 point, og Dereck Lively tilføjede 12 fra bænken for at hjælpe Dallas med at modstå en stor præstation fra Thunder-stjernen Shai Gilgeous-Alexander.

Begge hold havde svært ved at få gang i offensiven i første quarter, som endte med, at Dallas førte med tre point.

Oklahoma City ramte 60 procent af deres skud i andet quarter og førte 52-51 ved pausen og øgede forspringet til 65-55 i tredje quarter.

Mavs svarede dog igen ved at score 16 point i træk, hvilket bragte dem foran 71-65.

Den gode scoringsstime gav energi til publikum i American Airlines Center, men Oklahoma City reducerede hurtigt føringen til én, før Mavs svarede igen.

Irving scorede på et par trepointsforsøg og serverede et dunk til Daniel Gafford, inden Tim Hardaway Jr. lukkede tredje quarter med en trepointsscoring, der bragte Dallas foran 82-78. Den smalle føring holdt hele vejen til slut, hvor Dallas altså vandt med 105-101.