Tager stort stik: Suveræne Dončić fører Mavericks til ny sejr over stærke Minnesota

Luka Dončić blev i 2018 valgt som draftens tredje valg af Atlanta Hawks, der dog straks tradede sloveneren i bytte for Trae Young og et draftpick.AFP
Luka Dončić' scoring med tre sekunder tilbage afgjorde natten til lørdag kamp to i NBA Western Conference Finals til fordel for Dallas Mavericks, der vandt 109-108 over Minnesota Timberwolves og dermed fører 2-0 i serien.

Slovenske Luka Dončić fortsætter med at overvinde problemerne med en skade i venstre knæ og fortsætter med at vise vejen for Mavericks, som han gjorde i opgøret natten til lørdag med 35 minutter på gulvet med en fantastisk statline lydende på 32 point, 10 rebounds og 13 assists, en suveræn triple-double.

Kyrie Irving skød 44 procent, syv ud af 16, fra gulvet og scorede 20 point, men havde problemer med fouls, hvilket ikke kun begrænsede hans minutter, men også tempoet i kampen.

Men det var Irving, der med lidt over 10 minutter tilbage af kampen scorede den trepointsscoring, der gav Dallas en 87-86-føring for første gang siden en 7-6-føring tidligt i første periode, og som fra det tidspunkt ændrede kampen.

Timberwolves førte med hele 18 point i første halvleg, men Mavericks' svar kom i tredje periode, hvor det texanske mandskab var i stand til at lukke hullet til syv point, inden fortsættelsen kom i sidste periode, som de startede med otte ubesvarede point.

Minnesota spredte den offensive produktion, hvor fire af deres fem startere scorede over 12 point og Naz Reid, vinderen af prisen som sæsonens bedste sjette mand, imponerede med syv trepointsscoringer og 23 point.

Anthony Edwards havde ikke sin bedste aften med hensyn til effektivitet, idet han blot ramte fem af sine 17 forsøg fra gulvet, hvilket var det samme som den dominikanskfødte forward Karl-Anthony Towns, der scorede 15 point på 25 procent fra banen.

Serien fortsætter søndag med den første af to back-to-back-kampe i American Airlines Center i Dallas, Texas.