Spurs' Victor Wembanyama kåret til årets rookie i NBA i en overbevisende afstemning

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Spurs' Victor Wembanyama kåret til årets rookie i NBA i en overbevisende afstemning

Wembanyama er den første spiller fra Frankrig, der har vundet prisen.
Wembanyama er den første spiller fra Frankrig, der har vundet prisen.Reuters
Det franske fænomen Victor Wembanyama (20) fra San Antonio Spurs blev mandag enstemmigt kåret som vinder af NBA's Rookie of the Year-pris efter en dominerende sæson, hvor han var den førende af alle førsteårsspillere i point, rebounds og blokeringer.

Victor Wembanyama, som var det første valg i sidste års NBA-draft, lavede i gennemsnit 21,4 point, 10,6 rebounds, 3,9 assists og 3,6 blokeringer pr. kamp i denne sæson, hvilket er et højt niveau i ligaen.

NBA sagde, at Wembanyama fik alle 99 stemmer fra et mediepanel, hvilket gør ham til den første enstemmige rookie of the year siden Karl-Anthony Towns i 2015/16-sæsonen.

Wembanyama er den første spiller fra Frankrig, der vinder NBA's Rookie of the Year-pris, og den blot tredje Spurs-spiller, der har modtaget den hæder. De andre to er David Robinson (1989/90) og Tim Duncan (1997/98).

Wembanyama er kun den anden rookie i historien til at føre over alle NBA-spillere i blokeringer pr. kamp i en sæson, sammen med Manute Bol (1985/86).

Wembanyama er også en af tre finalister til prisen som årets forsvarsspiller sammen med Minnesotas Rudy Gobert og Miamis Bam Adebayo. Vinderen bliver offentliggjort på tirsdag.