NBA-opsamling: Embiids tilbagevenden inspirerer Sixers til sejr over Thunder

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
NBA-opsamling: Embiids tilbagevenden inspirerer Sixers til sejr over Thunder
Joel Embiid vendte tilbage fra en skade og inspirerede Philadelphia til at besejre Oklahoma City Thunder.
Joel Embiid vendte tilbage fra en skade og inspirerede Philadelphia til at besejre Oklahoma City Thunder.AFP
Joel Embiid vendte blændende tilbage efter to måneders skadespause og inspirerede Philadelphia 76ers til en overraskende 109-105-sejr over Oklahoma City Thunder tirsdag.

NBA's regerende MVP var overraskende sent med i Sixers' startopstilling i Wells Fargo Center, hvor han vendte tilbage til banen efter en knæskade, som han pådrog sig i nederlaget til Golden State den 30. januar.

I Embiids fravær har Sixers' sæson været i frit fald, og de har spillet sig ned på play-in-pladserne i Eastern Conference.

Den 30-åriges tilbagevenden tirsdag antydede, at Sixers måske alligevel er i stand til at ændre formkurven på vej ind i slutspillet efter at have kæmpet sig til en sejr over Thunder, som gik ind til kampen som Western Conference-førerhold.

Embiid, som sluttede med 24 point, syv assists og seks rebounds efter næsten 30 minutters spilletid, var synligt udmattet efter at have trukket Sixers over stregen.

"Ikke godt," svarede Embiid, da han blev spurgt, hvordan han havde det efter sejren. "Men jeg er glad for, at vi kom igennem det, og at vi fik sejren."

Embiid sagde, at hans genoptræning efter en overrevet venstre menisk havde været en af de mest udfordrende skadesperioder i hans karriere.

"Den her tog hårdt på mig mentalt," sagde Embiid, som havde en stor skinne på sit stærkt belastede venstre knæ.

"Jeg ønskede bare at komme tilbage. Jeg vil kun blive bedre, men det her har været langt det sværeste, især mentalt," tilføjede han.

Oklahoma City førte det meste af kampen og så ud til at være på sejrskurs efter at have åbnet en 13-points føring tidligt i anden halvleg.

Men en god stime fra Sixers i fjerde quarter - som de vandt med 36-25 - vendte kampen til hjemmeholdets fordel.

To frikast fra Embiid bragte Philadelphia foran 106-105 med 38 sekunder tilbage, og Embiid lavede derefter et afgørende steal, før han trak en fejl, som sendte ham tilbage til frikastlinjen for at bringe Sixers op på 108-105.

Tobias Harris satte derefter et sent frikast og sikrede sejren.

Bucks snubler

Milwaukee Bucks tabte overraskende 117-113 på udebane til Washington Wizards.

Corey Kispert var helten for Washington og sluttede med 27 point og sikrede Wizards sæsonens kun 15. sejr.

Giannis Antetokounmpo førte an i Milwaukee med 35 point, men det var ikke nok til at forhindre Bucks i at lide et nederlag, som fik træner Doc Rivers til at sætte spørgsmålstegn ved sit holds holdbarhed på udebane.

"Jeg har lænet mig tilbage og set på alt - ikke bare vores spillere, men også vores rejsehold, alt," sagde Rivers.

"Vi har ikke den nødvendige professionalisme og seriøsitet med på vejen. Det er noget, vi kan rette op på, og det er noget, vi bliver nødt til at rette op på," tilføjede Rivers. "Vi er nødt til at være et bedre hold på udebane."

Wizards' næste modstander bliver Los Angeles Lakers, som fortsatte deres succesfulde udebanetur med en 128-111-sejr over Toronto Raptors. LeBron James sluttede med 23 point, mens Anthony Davis lavede 21.

I Denver førte Nikola Jokic Nuggets til sejr over San Antonio Spurs med 42 point, da NBA-mestrene vandt 110-105 og dermed tilbageerobrede førstepladsen i Western Conference.

Spurs-rookien Victor Wembanyama missede med nød og næppe en sjælden quadruple-double og sluttede med 23 point, 15 rebounds, ni blokeringer og otte assists.

Golden State Warriors tog et stort skridt mod at sikre deres play-in-plads efter at have slået Luka Doncic og Dallas Mavericks med 104-100.

Doncic leverede sin 20. triple-double i sæsonen med 30 point, 12 rebounds og 11 assists, men det var ikke nok til at overvinde Warriors' ihærdige indsats. Andrew Wiggins var Warriors' topscorer med 23 point.

I Miami hjalp Terry Rozier med 34 point Heat til et 109-99 nederlag til formstærke New York Knicks og holdt dermed Miami fast i jagten på en playoff-plads.

Heat er 42-33, en plads efter Indiana i Eastern Conference. Indiana indtager den sidste af de automatiske pladser til slutspillet med 43-33.