Joel Embiid banker Celtics i Boston, mens Nuggets nemt overkommer Suns

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Joel Embiid banker Celtics i Boston, mens Nuggets nemt overkommer Suns
 Al Horford fra Boston Celtics forsvarer Joel Embiid fra Philadelphia 76ers.
Al Horford fra Boston Celtics forsvarer Joel Embiid fra Philadelphia 76ers.
AFP
Philadelphia 76ers kom tirsdag tættere på en sejr i serien over Boston Celtics i NBA-slutspillet, mens Denver Nuggets slog Phoenix Suns og kom tættere på en plads i Conference Finals.

En overlegen præstation i Boston fra NBA's mest værdifulde spiller, Joel Embiid, hjalp Sixers til at vinde 115-103 over Celtics og lamslå hjemmefansene til tavshed.

Resultatet giver Sixers en 3-2 føring i serien, der er bedst af syv, hvilket betyder, at de vil gå videre til Eastern Conference-finalerne med en sejr i kamp seks på torsdag i Philadelphia.

I Western Conference er de topseedede Nuggets også i førersædet mod Phoenix efter at have slået Suns med 118-102 i Denver.

Denver-stjernen Nikola Jokic afsluttede med en triple-double på 29 point i en sejr, som betyder, at Nuggets fører 3-2 i serien med kamp seks i Arizona på torsdag.

Sixers vil gå ind til deres møde med Boston med masser af selvtillid efter en sikker kamp fem.

Embiid stod i spidsen for scoringerne i en særdeles afbalanceret offensiv præstation fra Sixers, hvor fem spillere endte med tocifrede tal.

Tyrese Maxey plagede Celtics med 30 point, herunder seks trepointscorere, mens point guard James Harden var en konstant torn i øjet på Celtics med 17 point, 10 assists og otte rebounds.

'Tryllekunstner' Harden

"Jeg syntes, at Joel gjorde et godt stykke arbejde med at skyde, når han skulle skyde, og aflevere, når han skulle aflevere," sagde Sixers-træner Doc Rivers.

"Vores ro overordnet set var god. Man ved, at de vil lave skud, og at de vil lave løb. Det hold er hårdt, og man er nødt til at trække vejret igennem det. Det syntes jeg, at vores gutter gjorde."

Rivers reserverede særlig ros til Hardens bidrag.

"Jeg syntes, at James var en tryllekunstner i aften. Han afviklede en perfekt kamp. Han var aggressiv tidligt, når han skulle være aggressiv. Og så fik han alle andre involveret."

James Harden fra Philadelphia 76ers driblede ned ad banen
AFP

Bostons træner Joe Mazzulla var efterladt med en fortrydelse over, hvad han beskrev som sit holds dårligste præstation i eftersæsonen.

"Det var den første kamp i slutspillet, hvor vi ikke spillede godt," sagde Mazzulla.

"Vi må ikke miste perspektivet, for spillerne har spillet noget rigtig godt basketball. Men det var vores første virkelig dårlige kamp i slutspillet.

"Det kommer ikke nødvendigvis på det bedste tidspunkt, men vi skal bare skifte perspektiv og gøre os klar til den næste kamp."

Boston kom sig aldrig igen, efter at Sixers trak fra og førte med 14 point i andet kvartal.

Selv om Celtics lukkede underskuddet til ni ved halvleg, var de ikke i stand til at lægge et vedvarende pres.

Sixers fandt altid en måde at reagere på for at holde dem på afstand i hele anden halvleg, og Philadelphia førte med tocifrede cifre i næsten hele tredje og fjerde kvarter.

Bostons scoring blev anført af en 36-punkts præstation fra Jayson Tatum, mens Jaylen Brown sluttede med 24 point.

Jokic' triple-double

I Denver overtog Nuggets tidligt kontrollen med et første kvarter på 35 point, inden Phoenix kom tilbage og scorede 25-17 mere end hjemmeholdet i andet kvarter.

Phoenix tog en kort føring i de sidste minutter af første halvleg, men Denver slog tilbage og førte 52-49 ved pausen.

Nuggets kom derefter med stormende fart ud af blokkene i de første minutter af anden halvleg og udkonkurrerede Phoenix med 21-6 for at åbne en føring på 73-55. Denver udkonkurrerede Phoenix med 39-25 i tredje quarter og førte med hele 24 point i den sidste periode.

Phoenix-træner Monty Williams trak sine startere fra banen længe før afslutningen, da Denver fejrede en afgørende sejr.

Jokic sluttede med 29 point, 13 rebounds og 12 assists som Denvers topscorer, mens Michael Porter Jr. havde 19 point, herunder fem trepointscorere.

Devin Booker førte Suns med 28 point, mens Kevin Durant sluttede med 26 point.

Nuggets-cheftræner Michael Malone sagde, at en forbedret defensiv opvisning havde lagt grunden til hans holds klare sejr.

"Vi spillede ikke noget forsvar i de to kampe, vi tabte i Phoenix," sagde Malone. "Når vi ikke løber, og vi ikke forsvarer, kommer vi ingen vegne.

"Og det er det, vi bliver nødt til at gøre i kamp seks, hvis vi skal lukke denne serie."

Nikola Jokic fra Denver Nuggets bliver bevogtet af Deandre Ayton fra Phoenix Suns
AFP

Suns-træner Williams sagde, at hans holds udfordring visnede i det skæve tredje quarter.

"Det lignede intet, vi har lagt på gulvet i år ud fra vores standarder," sagde Williams.

"Vi stod stille og flyttede dem ikke nok rundt. Jeg følte, at vi var noget stillestående.

"Vi er nødt til at møde udfordringen med fysik."