Vaklende Bakken Bears-trone får rivaler til at lugte blod: Sker gode ting i dansk basket

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Vaklende Bakken Bears-trone får rivaler til at lugte blod: Sker gode ting i dansk basket
Bakken Bears-chef Anders Sommer ser udfordringer fra andre danske klubber som en god ting for det århusianske mesterhold.
Bakken Bears-chef Anders Sommer ser udfordringer fra andre danske klubber som en god ting for det århusianske mesterhold.Serhat Cagdas/Anadolu Agency via AFP
Efter syv år på tronen som ubestridt konge af Basketligaen bliver Bakken Bears i denne sæson udfordret fra flere sider.

For første gang i næsten fire år har Bakken tabt to ligakampe i træk, og i alt 4 nederlag i de 11 seneste kampe mod danske modstandere er absolut ikke hverdagskost for aarhusianerne.

Horsens har ligesom Næstved, som Bakken gæster i en topkamp lørdag eftermiddag, slået Bakken to gange på få måneder og bejler til mesterskabet.

"Lige nu ser ligaen mere lige ud end i flere år. Bakken er stadig favorit. Men det er sjældent, at Bakken taber så mange kampe, og det giver da blod på tanden."

"Egentligt er det bare dejligt at have snakken, og at den ikke er: 'Nå, men Bakken vinder igen.' Det kan godt være, at de gør det, men bare det, at man kan spørge andre, om de har en chance, er meget positivt," siger Horsens-formand Dennis Nedergaard.

Svendborg Rabbits er det fjerde hjul i en tætpakket top.

"I mine øjne er Bakken favorit til DM-titlen, fordi de har en anden økonomi, en stærk organisation og meget erfarne spillere."

"Men gudskelov er bolden rund, og vi håber at være med til at drille dem. Jeg tror, det bliver et sindssygt spændende slutspil," siger Troels Mortensen, direktør i Svendborg Rabbits.

Horsens, Næstved og Svendborg har fundet deres plads som udfordrere på hver sin måde. Men fælles for dem er, at de har formået at løfte sig med mere målrettede og langsigtede strategier end tidligere.

Sådan lyder rosen fra Bakken Bears-lejren.

"Først og fremmest handler det om, at de andre klubber er dygtige. For år tilbage sad man lidt og tænkte: 'Hvad fanden er det, de laver?' Men nu sker der gode ting i dansk basket - især i de seks-otte øverste klubber."

"Klubberne har investeret i deres organisationer og har fået noget kvalitet ind, så tilfældighederne ikke længere råder. Der er taget beslutninger med bedre kvalitet," siger Bakken Bears-direktør Michael Piloz.

Horsens topper Basketligaen kort inde i slutspillet, og det er en satsning på flere danske spillere til at supplere de udenlandske stjerner, der har båret frugt.

"Det har givet os nogle spillere, der har været her nogle år. Og det har givet et koncept og en bund, at vi har nogen, der måske spiller mere for klubben end for deres næste kontrakt. Nogle gange giver to og to fem."

Bakken har deltaget i tre forskellige europæiske turneringer i denne sæson og har på den konto spillet 16 kampe mere end sine hjemlige rivaler.

"Jeg kan godt lide tanken om, at det ruster os til slutspillet. Vores europæiske erfaringer kommer os til gavn."

"Kampprogrammet er strammere, ja, men det er vi vant til, så det er ingen undskyldning. Jeg tænker på det som en positiv ting," siger Bakkens cheftræner, Anders Sommer.

Både Sommer og Piloz hilser den øgede konkurrence velkommen. Det tvinger Bakken til at være på dupperne og gør ligaen mere konkurrencedygtig.

"Der skal mere kvalitet ind i dansk basket, hvis vi som klub skal løfte os, så det er kun positivt. Vi skal bare gøre vores arbejde, og så skal det nok gå fint," siger Michael Piloz.